Κανείς μας δεν είδε ποτέ τον πίνακα με τον Voldemort να χορεύει στο «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban»

Κανείς μας δεν είδε ποτέ τον πίνακα με τον Voldemort να χορεύει στο «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban»
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στον κινηματογράφο, οι σκηνοθέτες να κρύβουν μικρά στοιχεία και αναφορές σε κάτι άλλο -σχετικό με την ιστορία ή και όχι- σε διάφορες σκηνές της ταινίας. Μάλιστα κάποιοι θεατές έχουν εξασκηθεί στον εντοπισμό των εν λόγω στοιχείων, βλέποντας και ξαναβλέποντας μια ταινία προκειμένου να ανακαλύψουν τα έξτρα δωράκια που κρύβονται μέσα της.

Αυτό που έκανε όμως η συγκεκριμένη ταινία του Harry Potter είναι όχι μόνο πανέξυπνο αλλά μία από τις καλύτερες φάρσες που έχουν γίνει σε φαν.

Ο λόγος για το «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban» (Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν), την τρίτη ταινία του επικού franchise (και κατά γενική ομολογία την καλύτερη της σειράς), η οποία έκρυβε τόσα χρόνια ένα ξεκαρδιστικό «δώρο» που μόλις πρόσφατα ανιχνεύθηκε από τα τσακάλια του ίντερνετ.

Γύρω στο 25ο λεπτό της ταινίας, μετά το καθιερωμένο πρώτο δείπνο της σχολικής χρονιάς στο Hogwarts, οι μαθητές επιστρέφουν στους κοιτώνες τους και ακολουθεί μια σκηνή όπου ο Harry και οι υπόλοιποι Gryffindors προσπαθούν να περάσουν από τη «Fat Lady» που φυλά την πόρτα του κοιτώνα τους. Προκειμένου να το κάνουν, πρέπει να της δώσουν τον κωδικό, ο οποίος είναι «Fortuna Major». Μόνο που η Fat Lady επιμένει πρώτα να τους τραγουδήσει λίγη όπερα.

Σε αυτήν ακριβώς τη σκηνή, ενώ όλοι είχαμε στρέψει την προσοχή μας στον Harry, την Fat Lady και όλο αυτό που συνέβαινε πάνω στις σκάλες, κανείς μας δεν πρόσεξε τους τριγύρω πίνακες που διακοσμούσαν τον τοίχο δίπλα στον κοιτώνα του Gryffindor.

Γιατί αν το είχαμε κάνει, θα ξέραμε πως λίγο πιο κάτω από το πορτρέτο της Fat Lady, βρίσκεται το πορτρέτο του Λόρδου Voldemort. Ο οποίος, συμπτωματικά, χόρευε ξένοιαστος όσο η χοντρή κυρία τραγουδούσε.

Ορίστε και η σχετική φωτογραφία:

Αν παραμένετε δύσπιστοι, υπάρχει και αντίστοιχο βίντεο που επιβεβαιώνει τη φάρσα που μας έστησαν οι δημιουργοί της ταινίας και μας πήρε μόνο 10 χρόνια να την ανακαλύψουμε. Πηγαίνετε στο 1'17” του βίντεο και δείτε την με τα ίδια σας τα μάτια. Όχι, μπράβο τους.