Αφού βρήκαμε την κύρια ιδέα πάνω στην οποία θα βασίζαμε την εικονική μας επιχείρηση, έπρεπε να βρούμε τον τρόπο υλοποίησής της. Στο πλαίσιο αυτό ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα σύστημα κινήτρων έτσι ώστε όλοι όσοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία να είναι μόνο κερδισμένοι! Η διαδικασία έχει ως εξής: κάποιος που έχει ρούχα στη ντουλάπα του, που πλέον δε χρησιμοποιεί, μπορεί να τα δωρίσει χωρίς κόστος σε χρόνο και μεταφορά, αφού ένα ταξί θα τον καλέσει για τα παραλάβει. Απαραίτητη διαδικασία είναι βέβαια η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης μέσω της ιστοσελίδας μας hopestock.gr.
archive

Κάθε χρόνο διεξάγεται o μαθητικός διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Ο διαγωνισμός αυτός έχει ως απώτερο σκοπό την ενασχόληση των εφήβων με τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων και της συμμετοχής των μαθητών σε αυτές. Το σχολείο μας, η Σχολή Μωραΐτη, συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον θεσμό τα τελευταία χρόνια. Εμείς, τα μέλη του Ομίλου Επιχειρηματικότητας του σχολείου μας, της Σχολής Μωραΐτη βρήκαμε ιδέες τις οποίες θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε, και πάνω στις οποίες θα μπορούσαμε να στήσουμε την εικονική μας επιχείρηση. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και λαμβάνοντας υπόψη μας τις τρέχουσες συνθήκες καταλήξαμε στην δημιουργία μίας ιδιαίτερης επιχείρησης , της "HopeStock" , η οποία επιτελεί κοινωνικό έργο, προσπαθώντας να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ρούχα και ό,τι άλλο τους είναι απαραίτητο.

Αφού βρήκαμε την κύρια ιδέα πάνω στην οποία θα βασίζαμε την εικονική μας επιχείρηση, έπρεπε να βρούμε τον τρόπο υλοποίησής της. Στο πλαίσιο αυτό ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα σύστημα κινήτρων έτσι ώστε όλοι όσοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία να είναι μόνο κερδισμένοι!

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Κάποιος που έχει ρούχα στη ντουλάπα του, που πλέον δε χρησιμοποιεί, μπορεί να τα δωρίσει χωρίς κόστος σε χρόνο και μεταφορά, αφού ένα ταξί θα τον καλέσει για τα παραλάβει. Απαραίτητη διαδικασία είναι βέβαια η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης μέσω της ιστοσελίδας μας hopestock.gr.

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τη Viva όπου μέσω της εφαρμογής viva taxi ειδοποιεί τους εθελοντές οδηγούς ταξί για την ύπαρξη του σημείου. Εφόσον λοιπόν ο οδηγός βρίσκεται κοντά στη διεύθυνση που του εμφανίζεται, θα καλέσει για να παραλάβει τα ρούχα. Για να έχει ο οδηγός ταξί κίνητρο, δίνουμε τη δυνατότατα να μειώσει τα καθημερινά του έξοδα μέσω κουπονιών από εταιρείες εστίασης (Γρηγόρης μικρο-γεύματα, Απολλώνιο). Τα ρούχα τα παραδίδει σε επιλεγμένα κεντρικά πρατήρια βενζίνης όπου ένα σχολικό λεωφορείο της Σχολής Μωραΐτη τα συλλέγει για εμάς.

Νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την δουλειά που έχουμε κάνει στα πλαίσια του ομίλου, καθώς όχι μόνο μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, αλλά μαθαίνουμε , με δημιουργικό τρόπο, σημαντικές πτυχές της επιχειρηματικότητας όπως για παράδειγμα την δομή και την ιεραρχία στο εσωτερικό μίας εταιρείας, την ομαδικότητα, την επικοινωνία, την αξιοποίηση των social media και πολλά άλλα.

Η προσπάθειά μας υποστηρίζεται από τον υπεύθυνο καθηγητή μας , κ. Άγγελο Νότη , ο οποίος μας «μύησε» στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του εθελοντή-επιχειρηματικού συμβούλου κ. Ιωάννη Καλλίγερου (CEO Mercedes-Benz).

Δημοφιλή