Τελικά ο Σαμαράς πειστηκε να στηρίξει Αβραμόπουλο να προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας

Τελικά ο Σαμαράς πειστηκε να στηρίξει Αβραμόπουλο να προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας
Sooc

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συζήτηση είχε ανοίξει από το πρωί, από πολλά στελέχη που πίεζαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να αποδεχτεί μία λύση Αβραμόπουλου και να μην επιμείνει στην υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πρώτος διατύπωσε την παραίνεση αυτή στον πρώην πρωθυπουργό ο Νικήτας Κακλαμάνης, που αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν ο Σύριζα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση. Ο κύριος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε πως πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, από τις οποίες δεν θα άλλαζε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τελικά το απόγευμα και πριν συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος, ότι εάν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα τον στηρίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αντώνη Σαμαρά και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και αρχικά αντέδρασε, συμφώνησε να αποδεχτεί τελικά στη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος φέρέται να είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖα αν και έχει ακουστεί και το όνομα του Γιάννη Μηλιού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυριανή συνάντηση Καραμανλή Μπακογιάννη. Από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη, επιχειρείται να υποβαθμιστεί η σημασία του ραντεβού, καθώς επισημαίνεται ότι έτσι κι αλλιώς οι δύο πολιτικοί έχουν συχνές συναντήσεις. Ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα, θεωρείται σίγουρο ότι θα συζητηθούν θέματα που άπτονται τόσο των εσωκομματικών εξελίξεων και διεργασιών, αφού και οι δύο ζητούν συνέδριο, αλλά και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοφιλή