Αντιδρά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ενδεχόμενη αποκαθήλωση των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες

Αντιδρά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ενδεχόμενη αποκαθήλωση των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες

Κατηγορηματικά αντίθετος στην αποκαθήλωση των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες δήλωσε από το Άργος όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στου εορτασμούς για την μνήμη του πολιούχου της πόλεως Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος «Αργολικές Ειδήσεις», ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Κι όταν μάλιστα υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουνε βλέπουν τον Εσταυρωμένο και την Παναγία μας… που βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όποια λύση κι αν δοθεί έξω από αυτά θα είναι ασπιρίνη. Θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα μέρες θα ξανάρθει πάλι».

Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στις ιερές εικόνες ήρθε αμέσως μετά από αυτήν για την παρουσία φωτογραφιών ηρώων της πατρίδας στις αίθουσες των σχολείων. «Όταν πήγαινα σχολείο ήταν ο Παπαφλέσσας ο Καραϊσκάκης ο Κολοκοτρώνης και καθόμασταν και βλέπαμε τα παιδιά και συλλογιζόμαστε ποιοι ήταν αυτοί… Και ήρθαμε εμείς οι νεότεροι, οι μοντέρνοι, οι προοδευτικοί και τι είπαμε; Στα σκουπίδια αυτά, δεν μας χρειάζονται στις αποθήκες και κάψτε τα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μεταδίδουν οι «Αργολικές Ειδήσεις».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κ. Ιερώνυμος διερωτήθηκε: «Δεν είναι ντροπή, παραδείγματος χάρη, σε αυτόν τον ηρωικό τόπο όπως είναι το Άργος, που αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν τα πάντα και έγιναν το πρότυπο για πολλούς να ντρεπόμαστε να τους βάλουμε στον τοίχο του σχολείου ή στο γραφείο μας; Τότε τι περιμένουμε; Πως μπορούμε να έχουμε αντισώματα στις δυσκολίες μας;».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να γίνει κατανοητό πως οι άνθρωποι από «άτομα» πρέπει να γίνουν «πρόσωπα» εργαζόμενοι για το κοινό καλό.

Δημοφιλή