Bloody Mary: Η ιστορία του φημισμένου κοκτέιλ από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης

Bloody Mary: Η ιστορία του φημισμένου κοκτέιλ από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης
Two glasses of Bloody Mary with bacon rashers
Two glasses of Bloody Mary with bacon rashers
AlexPro9500 via Getty Images

Αυτές οι οι γιορτινές μέρες είναι συνυφασμένες με δώρα, εξόδους και πολλά Bloody Mary. Το ποτό το ξέρετε. Γνωρίζετε όμως την ιστορία του;

Σύμφωνα με το cbsnews, οι ρίζες του κοκτέιλ βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry's New York Bar. Το 1920 ένας από τους μπάρμαν πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού, βότκα και λίγο ντοματοχυμό. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν.

Η ιστορία του Bloody Mary είναι συνυφασμένη όμως και με την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Το 1920, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύτηκε η κατανάλωση και η προμήθεια αλκοόλ, πολλοί μπάρμαν ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να εξασκήσουν ελεύθερα το επάγγελμά τους. Το Harry's New York Bar ανήκε κάποτε σε έναν από αυτούς.

Το ποτό σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές. Η αυθεντική είναι φυσικά αυτή του μπάρμαν Fernand Petiot που εργαζόταν εκείνη την εποχή στο ξακουστό μπαρ του Παρισιού. Ο ίδιος έβρισκε την βότκα άγευστη και γι' αυτό τον λόγο πρόσθεσε ντοματοχυμό και πολλά μπαχαρικά.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του ποτού είναι η Bloody Maria. Πολλά μεξικανικά εστιατόρια αντικαθιστούν τη βότκα με τεκίλα και η Mary παίρνει αυτομάτως μεξικανική γεύση. Σε ορισμένα ιαπωνικά εστιατόρια ίσως να ακούσετε το Bloody Mako, το οποίο περιέχει γιαπωνέζικη βότκα και γουασάμπι.

Δημοφιλή