Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από 17 φωτογραφίες

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από 17 φωτογραφίες

Στις 5 Αυγούστου η ολυμπιακή φλόγα άναψε στο γήπεδο Μαρακανά του Ρίο και τα ξημερώματα της Δευτέρας ήταν και η στιγμή για να σβήσει.

Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στο τέλος τους, προσφέροντας θέαμα, συγκίνηση, ανατροπές, κλάματα και επιτυχίες σε όσους τους παρακολούθησαν.

Η Ελλάδα, αντίθετα με τα προγνωστικά κατάφερε να αποσπάσει 6 ολυμπιακά μετάλλια, 3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα. Η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Σπύρος Γιαννιώτης και το δίδυμο των Μαντή και Καγιαλή, ανέβασαν την χώρα μας πολύ ψηλά και μας έκαναν περήφανους.

Η τελετή λήξης, δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σε λάτιν ρυθμούς, με βίντεο από αθλητικά στιγμιότυπα από τους αγώνες, χορογραφίες που θύμιζαν καρναβάλι, χρώματα βγαλμένα από την σημαία της Βραζιλίας, πυροτεχνήματα και απόλυτα θετικό κλίμα.

Το Ρίο, παρέδωσε σκυτάλη στο Τόκιο, όπου θα γίνουν το 2020 οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Καλώ τη νεολαία του κόσμου να ενωθεί και πάλι σε τέσσερα χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αντίο Ρίο ντε Τζανέιρο», είπε ο ο Τόμας Μπαχ πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κηρύσσοντας το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επόμενος σταθμός, το Τόκιο!

Ρίο τελετή λήξης

Δημοφιλή