Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Ο Τσίπρας στον ΟΗΕ

Για μια παγκόσμια πρόκληση που κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας, τονίζοντας πως «αν ως διεθνής κοινότητα αποτύχουμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, οι κοινωνικές αλλά και πολιτικές συνέπειες θα γίνουν αισθητές παντού».

2. Εξελίξεις στην Attica Bank

Ομόφωνα εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης ως μέλος του Δ.Σ. και νέος διευθύνον σύμβουλος της τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου προέκυψε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω της αρνητικής απάντησης, της δεύτερης, στην πρόταση του ΤΣΜΕΔΕ, βασικού μετόχου της Attica Bank, όσον αφορά στον σχηματισμό νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, απαγορεύοντας παράλληλα τη χορήγηση νέων δανείων.

3. Συγκρούσεις και φωτιές στο hot spot της Μόριας

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη με συγκρούσεις και φωτιές στο hot spot της Μόριας. Η κατάσταση είναι έκρυθμη.

4. Βρέθηκε σκελετός στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων κατά τη βύθισή του, εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, από 28 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη ανασκαφική αποστολή εντός του ιδίου έτους.

5. Εκλογικό «χαστούκι» στη Μέρκελ έδωσε το Βερολίνο

Πολιτικές ανατροπές φέρνουν οι τοπικές εκλογές στο Βερολίνο καθώς το κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ υπέστη βαριά ήττα. Συγκεκριμένα τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων, CDU και SPD, υποχωρούν, η Αριστερά ανεβαίνει, ενώ η ξενοφοβική «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ξεπερνάει το 13%.

Δημοφιλή