Διαξιφισμοί Μαξίμου- ΝΔ για τον Γιάννη Στουρνάρα

Διαξιφισμοί Μαξίμου- ΝΔ για τον Γιάννη Στουρνάρα
Eurokinissi

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, και την αρνητική απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρόταση του ΤΣΜΕΔΕ για το νέο Δ.Σ. της Attica Bank.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για αυταρχισμό.

«Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες» των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει. Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής. Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας».

«Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλάρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ανακοίνωση- απάντηση ήρθε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία γίνεται λόγος για «απαράδεκτη παρέμβαση» από πλευράς της ΝΔ.

«Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας. Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς».

«Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία. Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».

Σε δήλωση προέβη και ο Χάρης Θεοχάρης, μέλος της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Ευθύνης και βουλευτής Β΄ Αθήνας, κάνοντας λόγο για «δυναμική εισβολή στη προσκήνιο από το τρίγωνο διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι γνωστό ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν το ΣΔΟΕ με πολιτικές σκοπιμότητες και για να ασκήσουν πιέσεις, το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κάνει άγαρμπα και με πιο κυνικό τρόπο. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να ελεγχθεί η σύζυγος του κ. Στουρνάρα επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος δε συναινεί στα πρόσωπα που θέλει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής - τράπεζα που μεταξύ άλλων χρηματοδοτεί τον εκλεκτό της «καναλάρχη». Έχουμε ένα τρίγωνο διαπλοκής και διαφθοράς μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και ΜΜΕ. Αυτό ακριβώς που η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι πολεμάει: Μια τράπεζα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολύ υψηλότερα των συστημικών τραπεζών σε αναζήτηση νέας διοίκησης. Ένας εν δυνάμει «καναλάρχης» που χρηματοδοτείται από αυτή, αλλά είναι στα πρόθυρα να "πεταχτεί έξω" από το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Μια κυβέρνηση που θέλει καθεστωτικά να εγκαθιδρύσει τα δικιά της “τζάκια”» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

«Σε κάθε περίπτωση η όποια έρευνα γύρω από την εταιρεία της συζύγου του Διοικητή της ΤτΕ θα πρέπει να συνεχιστεί. Βλέπουμε όμως την καθεστωτική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ήρθε και βρήκε μια τραυματισμένη Δημοκρατία και θέλει να την καταλύσει, πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που θέλει να ελέγξει τον Τύπο, να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, να καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Δημοφιλή