Το Snapchat βγάζει το πρώτο του gadget: Είναι γυαλιά, λέγονται Spectacles και θα καταγράφουν όλη σας τη ζωή

Το Snapchat βγάζει το πρώτο του gadget: Είναι γυαλιά, λέγονται Spectacles και θα καταγράφουν όλη σας τη ζωή
Snapchat Spectacles

Θυμάστε τα Google Glasses, εκείνα τα γυαλιά της Google για τα οποία έγινε τεράστιος ντόρος και στο τέλος δεν τα ήθελε άνθρωπος;

Τα Spectacles, τα αντίστοιχα γυαλιά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το Snapchat, αναμένεται να έχουν καλύτερη τύχη. Όχι γιατί ο κόσμος νιώθει πλέον άνετα με το ενδεχόμενο κάποιος να τον τραβά βίντεο χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, αλλά επειδή το Snapchat φρόντισε να δημιουργήσει τα γυαλιά βάσει δύο πολύ βασικών στοιχείων που η Google μάλλον είχε ξεχάσει. Αφενός τα Spectacles δεν προσπαθούν να γίνουν smartphone στη θέση του smartphone και περιορίζουν τη λειτουργία τους σε βίντεο των 10 δευτερολέπτων και, αφετέρου, δεν κοστίζουν μια μικρή περιουσία -την οποία και δεν έχεις καμία όρεξη να ξοδέψεις για ένα, αντικειμενικά, αχρείαστο gadget. Έτσι, εκεί που τα Google Glasses κόστιζαν το γελοίο ποσό των $1500 (1330 ευρώ), τα Snapchat Spectacles θα κοστίζουν μόλις $130 (115 ευρώ), λιγότερο και από ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Τα Spectacles (ή Specs) του Snapchat θα είναι σχεδιασμένα με μοντέρνο, ποπ τρόπο και θα διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Η κάμερα που είναι ενσωματωμένη στο σκελετό τους έχει φακό fisheye, που σημαίνει ότι καταγράφει βίντεο σε γωνία 115 μοιρών -αρκετά κοντινή στη φυσική μας οπτική γωνία. Ο χρήστης, πατώντας ένα κουμπί στην άρθρωση του σκελετού, ξεκινά να καταγράφει σε βίντεο όσα βλέπει για τα επόμενα 10” ενώ αν το ξαναπατήσει μέσα σε αυτό το διάστημα, η κάμερα θα γράφει για άλλα 10” -συνολικά μπορεί να καταγράψει μέχρι 30” υλικού. Και, για να είναι όλοι ήσυχοι, με το που πατηθεί το κουμπί ανάβει αυτόματα ένα φωτάκι στο σκελετό των γυαλιών που υποδεικνύει σε όποιο βρίσκεται τριγύρω πως η κάμερα έχει ξεκινήσει να γράφει. Όχι πως δεν θα έχουμε «ατυχήματα» και παρεξηγήσεις, για αυτό να είστε σίγουροι, αλλά τουλάχιστον μια στοιχειώδης προειδοποίηση υπάρχει.

Αφού ο χρήστης τραβήξει το βίντεο που θέλει, τα Spectacles το αποθηκεύουν αυτόματα στην κατηγορία Memories του Snapchat, ενώ το βίντεο παραμένει στα Specs μέχρι να το στείλετε στο smartphone σας, είτε μέσω WiFi για Android είτε μέσω Bluetooth για iOS.

Ο CEO του Snapchat, Evan Spiegel, μίλησε στο WSJ Magazine σχετικά με τη πρώτη φορά που δοκίμασε ένα πρωτότυπο μοντέλο των Spectacles ενώ έκανε πεζοπορία με την αρραβωνιαστικιά του, το supermodel Miranda Kerr.

«Ήταν οι πρώτες μας διακοπές και πήγαμε στο Big Sur για το διήμερο. Περπατούσαμε ανάμεσα στα δέντρα, πατούσαμε σε κορμούς, κοιτάζαμε ψηλά τα όμορφα δέντρα. Και όταν είδα το υλικό που είχα τραβήξει, μπορούσα να δω την ίδια μου τη μνήμη μέσα από τα μάτια μου -ήταν απίστευτο. Είναι άλλο πράγμα το να βλέπεις φωτογραφίες από μια εμπειρία σου και εντελώς άλλο το να ξαναζείς μια εμπειρία μιας εμπειρίας. Ήταν το πιο κοντινό που έχω νιώσει στο να βρίσκομαι ξανά εκεί».

Τα Spectacles του Snapchat θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο φθινόπωρο, όταν και θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν είναι όντως τόσο απίστευτα όσο ακούγονται -ή όχι.

Δημοφιλή