Προπονητής του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής

Προπονητής του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής
Sport24gr

Lίγα λεπτά μετά την επαναπροώθηση του Βασίλη Βούζα στην Κ-20 του Ολυμπιακού, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας. Ήταν κοινό μυστικό ότι οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει και αφού ο Ρεμί Γκαρντ δεν ήθελε να έρθει σε αυτή την φάση της σεζόν, ο 57χρονος αποφάσισε να καθίσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο για τρίτη φορά στην καριέρα του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Τάκη Λεμονή, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του προπονητή.

Ο κ. Λεμονής είναι κομμάτι της Ιστορίας του Συλλόγου μας, αφού έχει προσφέρει στον Ολυμπιακός και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής και έχει καταγράψει τίτλους και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Ο κ. Λεμονής δήλωσε σχετικά: "Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα του Ολυμπιακού, πιο έτοιμος και πιο έμπειρος, για να κυνηγήσουμε τον στόχο μας, που είναι βέβαια η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ξέρετε όλοι ότι είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού αλλά τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά και όχι για λόγια. Θέλουμε τους φιλάθλους μας πιο κοντά από ποτέ, αφού είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους και δεν περισσεύει κανείς. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο".

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Ως ποδοσφαιριστής, ο Τάκης Λεμονής έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό 4 πρωταθλήματα (1980, 1981, 1982, 1987) και ένα κύπελλο (1981). Επίσης τρία πρωταθλήματα έχει κατακτήσει και ως προπονητής, δηλαδή σε όλες τις χρονιές του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο (2001, 2002, 2007), ενώ έχει ένα κύπελλο (2008) και δύο χαμένους τελικούς (2001, 2002).

Τον Απρίλιο του 2000 έγινε βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού και 7 μήνες μετά έγινε πρώτος προπονητής κάνοντας το ντεμπούτο του στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-4 στις 27 Νοεμβρίου 2001.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα τη σεζόν 2001 και 2002 και εν συνεχεία τη σεζόν 2002-03 λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της Καλλιθέας στο Κύπελλο στις 6 Οκτωβρίου 2002 απομακρύνθηκε από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Λίγους μήνες αργότερα όμως βρήκε τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο ΑΠΟΕΛ. Τον Δεκέμβριο του 2003 μεταπήδησε στην Καλλιθέα όπου έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2004-05. Η επόμενη περίοδος τον βρήκε στον πάγκο του Λεβαδειακού όπου κάθισε όλη τη χρονιά.

Από τις 4 Οκτωβρίου 2006 ανέλαβε το προπονητικό έργο της Ξάνθη όπου έμεινε έως τις 20 Δεκεμβρίου 2006 και παραιτήθηκε για να αναλάβει εκ νέου τον Ολυμπιακό λίγες μέρες αργότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του την Ξάνθη σε ένα ματς που είχε διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 (0-0) στα Πηγάδια. Ο Λεμονής μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2007 και το Super Cup Ελλάδας του 2007 και όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε και την επόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

Στις 11 Μαρτίου του 2008 αντικαταστάθηκε ως προπονητής του Ολυμπιακού από τον Χοσέ Σεγκούρα και οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο τους.

Στις 12 Νοεμβρίου 2008 ανέλαβε την ομάδα του Πανιώνιου με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου. Παρ' όλα αυτά και μόλις μετά από τρία παιχνίδια στον πάγκο της παραιτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2008 καθώς δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για την ομάδα. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Πανιωνίου.

Δεν έμεινε καιρό μακριά από τους πάγκους όμως, επιστρέφοντας και πάλι στην Κύπρο, για λογαριασμό της Ομόνοιας αυτή τη φορά. Μετά την ήττα της Ομόνοιας με 2-0 από τον ΑΠΟΠ/Κινύρας στο κυπριακό πρωτάθλημα και την απόλυση του Τούτιτς, ο Λεμονής κλήθηκε να αναλάβει την κυπριακή ομάδα για δύο χρόνια. Κατέκτησε το Κυπριακό πρωτάθλημα την σεζόν 2009-10 με την Ομόνοια, η οποία δεν είχε κατακτήσει κανένα τα τελευταία 7 χρόνια. Από τον πάγκο της Κυπριακής ομάδας απομακρύνθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και μετά από έντεκα ματς της περιόδου 2010-11.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 ανέλαβε για δεύτερη φορά προπονητής του Πανιωνίου με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών. Ούτε τώρα όμως ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του καθώς στις 22 Νοεμβρίου 2011 πάρθηκε με τη διοίκηση του Πανιωνίου κοινή απόφαση για τη λύση της συνεργασίας τους.

Λίγους μήνες μετά όμως ανέλαβε για πρώτη φορά τον Παναιτωλικό οδηγώντας την ομάδα του Αγρινίου σε οκτώ παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Το 2013-14 ξεκίνησε τη σεζόν ως προπονητής του Λεβαδειακού αλλά κάθισε στον πάγκο των Βοιωτών μόλις σε οκτώ παιχνίδια πριν αποχωρήσει.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή