Αυτοί είναι οι «χρηματοδότες» του Ολυμπιακού

Αυτοί είναι οι «χρηματοδότες» του Ολυμπιακού
Contra.gr

Κι όμως, ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να πάρει... μπόνους που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12-14.000.000€ το καλοκαίρι, από ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους αποχώρησαν τη φετινή σεζόν από το ρόστερ. Διαβάστε ποιοι είναι και τις ρήτρες τους.

Το... παιδομάζωμα σε Ελλάδα και Ευρώπη που έκανε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, αφού ήδη ο Δημήτρης Κολοβός αποκτήθηκε από την Μέχελεν με ένα ποσό κοντά στις 700.000€ και αυτός είναι μόλις η αρχή!

Συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού 23 ποδοσφαιριστές εντός και εκτός συνόρων. Κάποιοι από αυτούς μπορούν να φέρουν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου, μέρος εκ των οποίων θα πάει στο χτίσιμο της νέας ομάδας.

Ποιοι είναι οι "χρυσοί" δανεικοί και οι ρήτρες τους; Ομάρ Ελαμπντελαουϊ (Χαλ, 7.000.000€), Φελίπε Πάρντο (Ναντ, 5.000.000€), Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές, 4.000.000€), Κώστας Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης, 1.800.000€), Τάσος Καραμάνος (Φεϊρένσε), Νικολά Μαρτίνες (Σίδνεϊ Γουόντερερς) και Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ).

Από αυτούς οι Σιόβας, Λαΐφης, Καραμάνος και Μαρτίνες όχι μόνο έχουν κάνει εκπληκτικές σεζόν με τις ομάδες τους, αλλά είναι πιθανό οι δυο πρώτοι να φέρουν τα χρήματα της ρήτρας τους και οι δεύτεροι ποσά άνω των 600.000€ ο καθένας (για τον Καραμάνο ενδιαφέρονται σύλλογοι από Αγγλία και Ισπανία).

Οι περιπτώσεις των Ομάρ και Πάρντο είναι πιο μπερδεμένες. Ο Νορβηγός αμυντικός ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς και δεν είναι σίγουρο αν θα βρεθεί ομάδα να πληρώσει τη ρήτρα του (έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο), ενώ το τίμημα για τον Κολομβιανό είναι επίσης υψηλό.

Τέλος για τον Δημήτρη Γούτα, όπως σας είχε ενημερώσει το Contra.gr, είναι πιθανός ένας ακόμα δανεισμός στην Κόρτραϊκ του... Γιάννη Αναστασίου.

Δημοφιλή