Θα θέλαμε να παραμείνετε ψύχραιμοι, αλλά η παραγωγή κρασιού έχει μειωθεί παγκοσμίως

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
WINE
Unrecognizable man pouring red wine in two glasses. | Instants via Getty Images
Εκτύπωση

Αφήστε κάτω τον φελλό και αρχίστε να γεμίζετε το κελάρι σας με κρασί, γιατί η παραγωγή κρασιού στην Ευρώπη έχει αγγίξει ιστορικά χαμηλά επίπεδα!

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έγινε πριν από μερικές μέρες από τον International Organisation of Vine and Wine (OIV), αναφέρθηκε ότι η παραγωγή στις τρεις μεγαλύτερες δυνάμεις στην οινοποιία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, είναι χαμηλή. Αυτό επηρεάζει, φυσικά, την αγορά του κρασιού σε όλο τον κόσμο, αφού οι ειδικοί περιμένουν να δουν ετήσια μείωση 8,2% στην ποσότητα του κρασιού που παράγεται παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2017.

Όπως αναφέρει η βρετανική έκδοση της HuffPost, η Γενική Διευθύντρια του OIV, Jean-Marie Aurand, τονίζει ότι η πτώση αυτή οφείλεται στους «κλιματικούς κινδύνους», που έχουν επηρεάσει κυρίως την Ευρώπη. Συγκεκριμένα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο πάγος ή η ξηρασία, έχουν επηρεάσει την παραγωγή.

Λόγω της πτώσης της παραγωγής, ο Miles Beale, chief executive του Wine and Spirit Trade Association (WSTA) αναφέρει ότι οι τιμές στο κρασί αναμένεται να αυξηθούν, τουλάχιστον στη Βρετανία.