συλλογές

Τι είναι το Urnovl και γιατί σε ενδιαφέρει αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης

Αναστάσιος Τσιπίδης | Δημοσιεύθηκε 11.01.2017
Αναστάσιος Τσιπίδης

Μπορείς ως συγγραφέας να δημοσιεύεις τις προσωπικές ή συλλογικές σου ιστορίες ενώ ως αναγνώστης έχεις τη δυνατότητα να ακολουθείς τους αγαπημένους σου συγγραφείς, να διαβάζεις τις ιστορίες τους και να τις σχολιάζεις, να τις βαθμολογείς και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν βγαίνουν νέες ιστορίες από τους αγαπημένους σου συγγραφείς. Έτσι λοιπόν απευθυνόμαστε σε εσένα που αγαπάς τη συγγραφή ή την ανάγνωση.

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ μπήκε στην ψηφιακή εποχή

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 05.10.2016

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ μπήκε στην ψηφιακή εποχή, υλοποιώντας τ...

Ποίηση σήμερα;

Ναταλία Κατσού | Δημοσιεύθηκε 21.10.2016
Ναταλία Κατσού

Το τί είναι ποίηση, αφενός υπάρχουν ορισμοί και δοκίμια που θα εξόντωναν και τον πιο ατσάλινο υπολογιστή στην προσπάθεια ταξινόμησης και ενοποίησης, αφετέρου υπάρχει ένα κομματάκι αυτονόητο, αδιαπραγμάτευτο, αμετάφραστο κι αδιάβρωτο για τον καθένα μας. Δεν είναι η ποίηση σαν έννοια που καθορίζει την δουλειά, είναι το έργο του καθενός που εντέλει βαφτίζεται ποίηση κι ενώνεται με μια αόρατη τάξη πραγμάτων. Με μια αθεϊστική κίνηση κάποιου που βιώνει την ποίηση όντας στοιχείο της παραγωγής ο ίδιος, θα έλεγα ότι δεν ξέρω τί είναι η ποίηση σαν πολιτιστικό προϊόν και λογοτεχνικό είδος και λειτούργημα, αλλά ξέρω τί είναι η γραφή και τί είναι η ποίηση σαν διαδικασία και δημιούργημα.

25 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Νικολέτα Λιακοσταύρου | Δημοσιεύθηκε 13.10.2016
Νικολέτα Λιακοσταύρου

Οι συλλογές του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού μουσείου στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 4.500 αντικείμενα και πάνω από 15.000 αρχειακό υλικό (τηλεγραφήματα, τηλεφωτογραφίες, έγγραφα κλπ). Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες περιόδους: την «προηλεκτρική» που περιλαμβάνει τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις από την ελληνική αρχαιότητα και το Βυζάντιο, με ομοιώματα και εκμαγεία, καθώς και τη «μεταηλεκτρική» περίοδο που αφορά στις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού μέχρι τις νεότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.