Τελικός Conference League: Συναγερμός σε ΕΛΑΣ και ΕΥΠ λόγω οπαδικής βίας και απειλών του ISIS

«Πονοκέφαλος» για τις Αρχές η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League , στην OPAP Arena, έδρα της ΑΕΚ.
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
Eurokinissi Sports

Επί ποδός βρίσκονται ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ ενόψει του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια (29/5).

Μετά και την πρόκριση του Ολυμπιακού, θα υπάρχει επανασχεδιασμός και σε ότι αφορά το εσωτερικό καθώς ο τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου (22:00) στο γήπεδο της ΑΕΚ, την Opap Arena.

Και αυτό λόγω της αύξησης των φαινομένων οπαδικής βίας αλλά και δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει σε «εχθρική γειτονιά».

Εγείρονται εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στην περιοχή λόγω των «ερυθρολεύκων» οπαδών που θα μεταβούν ή θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το γήπεδο ακόμη και χωρίς εισιτήριο. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Φιορεντίνα θα πάρουν 8.000 εισιτήρια για τον τελικό αλλά είναι πιθανό αρκετοί οπαδοί χωρίς εισιτήρια να προσπαθήσουν να μπουν στο γήπεδο.

Επιπλέον, ιδιαίτερα αυξημένα αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας λόγω και των απειλών που έχει εκφράσει το ISIS τόσο για ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις όσο και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις προηγούμενες ημέρες ταξίδεψε κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να έρθει σε επαφή με Ευρωπαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της UEFA, για να συζητήσουν τα μέτρα. Υπάρχει συνεργασία και με αστυνομίες ξένων κρατών μέσω της Europol.

Οι επικεφαλής των μέτρων τάξης εκείνη την ημέρα για τον τελικό του Conference League θα είναι ο ίδιος ο γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Σκούρας Ιωάννης, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε και με το κλιμάκιο στις Βρυξέλλες.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα, τόσο εκτός του γηπέδου όσο και στα σύνορα.

Δημοφιλή