elies

Η αύξηση της θερμοκρασίας, οι μειωμένες βροχοπτώσεις πλήττουν την παραγωγή- Μεγάλες οικονομικές συνέπειες για το 60% του πληθυσμού που καλλιεργεί ελιές.
Το ΣτΕ ακύρωσε υπουργική απόφαση και έκρινε πως η ένδειξη «Kalamata» μπορεί να αναγράφεται μόνον σε συσκευασίες Μεσσήνιων καλλιεργητών.
Στο Σοφικό  και στην ευρύτερη περιοχή παράγονται κάθε χρόνο, πάνω από 2.000 τόνοι ελαιολάδου.
Μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά νόστιμο αλλά και ωφέλιμο συστατικό για πολλές συνταγές σε κυρίως γεύματα αλλά και ως σνακ.
Το οικονομικό κόστος ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ.
Κρατάμε λίγη για το Μαρτίνι μας και με την υπόλοιπη φτιάχνουμε αυτό το νοστιμότατο -και εύκολο- ελιόψωμο.
Αύξηση της παραγωγής της επιτραπέζιας ελιάς κατά 31% προβλέπει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας
Στο πρόσφατο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης, που έλαβε χώρα στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας στις 2-3 Ιουνίου, η Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσίασε την τελευταία έρευνα πάνω στα οφέλη του καρπού ελιάς στην υγεία. Η Σπυριδούλα Κατσαρού εξήγησε πως η κατανάλωση ελιάς θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.