Μουσολίνι

Τα παράδοξα των Νόμπελ Ειρήνης: Οι υποψηφιότητες του Χίτλερ, του Στάλιν και του Μουσολίνι

ΗuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 06.10.2017

Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα Νόμπελ, που έχουν επιστημονικό ή καλλιτεχνικό χαρακτή...

Γαλλικές εκλογές: Ναι ή όχι στο Μεσαίωνα;

Γιώργος Σαμαράς | Δημοσιεύθηκε 06.05.2017
Γιώργος Σαμαράς

Την ερχόμενη Κυριακή στη Γαλλία δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον των επομένων γενεών, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καλείται να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την τεράστια έξαρση ακροδεξιών μορφωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Μία ενδεχόμενη νίκη του Μακρόν αναμένεται να αποτελέσει μήνυμα ενάντια στη ξενοφοβία, το ρατσισμό και τα στερεότυπα που ταλανίζουν τη Γαλλία. Το προφίλ ενός νέου πολιτικού, που στηρίζεται από τη μεγαλύτερη μερίδα του πολιτικού κόσμου, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η Γαλλία σε μία περίοδο που δοκιμάστηκε τόσο σε πολιτικό, όσο και πολιτισμικό επίπεδο.

Aurora, το γιοτ του Μουσολίνι στα Δωδεκάνησα

Μανώλης Δημελλάς | Δημοσιεύθηκε 09.01.2017
Μανώλης Δημελλάς

Η θαλαμηγός θα κάνει μια ήρεμη κρουαζιέρα στην Αδριατική, με επιβάτες την γυναίκα του Μουσολίνι, τη Ραχήλ, το γιο και την κόρη τους! Λίγους μήνες αργότερα θα ξαναμπεί στο ναυπηγείο και θα ξαναεπιστρέψει στα ξεχασμένα της στρατιωτικά καθήκοντα. Μεταμορφώνεται και πάλι σε κανονιοφόρο. Τον Ιούνιο του 1940, με την είσοδο της Ιταλίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Aurora είναι βοηθητικό πλοίο που έκανε το στόχο και χρησιμοποιήθηκε στα μαθήματα των υποβρυχίων. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, θα ξαναβαφτεί με ένα μάλλον πρωτότυπο καμουφλάζ, σε ζώνες του γκρι, σκούρο γκρι, σε μαύρο και αποχρώσεις του πράσινου!

Πώς οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι κάλυψαν την άνοδο των δικτατορικών καθεστώτων στις δεκαετίες του 1920 και 1930

ΗuffPost Greece | Νewsroom | Δημοσιεύθηκε 01.01.2017

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να καλύπτεις την άνοδο ενός ναζιστικού καθεστώτο...

Η εξαφάνιση πέντε παιδιών ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν θα σας αφήσει να κοιμηθείτε

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 26.12.2016

Μια υπόθεση εξαφάνισης πέντε παιδιών από το Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών τα Χρ...

Είναι σώφρων επιλογή τα δημοψηφίσματα;

Νίκος Σπ. Ζέρβας | Δημοσιεύθηκε 05.12.2016
Νίκος Σπ. Ζέρβας

Η πρωτοβουλία Ρέντσι κατάφερε από την πρώτη στιγμή να πολώσει τους τελευταίους μήνες την ιταλική πολιτική σκηνή. Όχι μόνο επειδή ο Ιταλός πρωθυπουργός χειραγώγησε τη διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτούμενων υπογραφών, δίχως να επιτρέψει την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τους πολίτες, όπως το ορίζουν οι καταστατικές διατάξεις και αρχές του ιταλικού κράτους, αλλά και επειδή δεσμεύθηκε για την υποβολή παραίτησης στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο διενεργηθέν πια δημοψήφισμα. Τοιουτοτρόπως, κατάφερε να στρατεύσει σύσσωμη την αντιπολίτευση υπέρ του «όχι», επιδιώκοντας την αλλαγή του ιταλικού πολιτικού χάρτη, πολλώ δε μάλλον να καλέσει του Ιταλούς πολίτες να αποφανθούν όχι για το Σύνταγμα, αλλά για το εάν συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον ίδιο και την Κυβέρνησή του.

Μήνυμα του Μπενίτο Μουσολίνι προς το μέλλον κρυμμένο σε οβελίσκο στη Ρώμη

HuffPost Greece | Κώστας Μαυραγάνης | Δημοσιεύθηκε 31.08.2016

Ένα κείμενο κρυμμένο κάτω από οβελίσκο στη Ρώμη ρίχνει νέο φως στο φασιστικό καθε...

Η απίστευτη ιστορία της ερειπωμένης βίλας του Μουσολίνι στην Ρόδο

HuffPost Greece | Στέφανος Νικήτας | Δημοσιεύθηκε 21.05.2016

Η ιστορική βίλα που βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 8.100 στρεμμάτων χτισμένη στην άκρη εν...

28 Οκτωβρίου

Ροβήρος Μανθούλης | Δημοσιεύθηκε 27.10.2016
Ροβήρος Μανθούλης

Για το τι ακριβώς έγινε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου έχουμε την αφήγηση του Αμερικανού Laird Archer, Διευθυντή της Near East Foundation, από μαρτυρία του Γκράτσι, Ιταλού πρέσβη. «Ο Γκράτσι παίζει μπρίντζ σε "κομψό" ελληνικό σπίτι στην Κηφισιά -διαβάζουμε στο ημερολόγιο του Άρτσερ- στις 9 μμ. πηγαίνει στην Πρεσβεία, ετοιμάζει το τελεσίγραφο στα γαλλικά, επιστρέφει στο μπριντζ μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες και στις 3 πμ., με το τελεσίγραφο στην τσέπη, χτυπάει την πόρτα του Μεταξά, στην Κηφισιά. Η υπηρεσία νόμισε πως άκουσε πρέσβης της Γαλλίας. Ενοχλημένος ο Μεταξάς που τον ξύπνησε ο Γάλλος ντύνεται, κατεβαίνει στο σαλόνι και βλέπει τον Ιταλό.. Είναι 3 και 20.

Η πλάνη του «Παλαιού» και του «Νέου»

Γιάννης Κεφαλογιάννης | Δημοσιεύθηκε 09.09.2016
Γιάννης Κεφαλογιάννης

Στο βαθμό που η πολιτική είναι πρωτίστως αντιπαράθεση πολιτικών προγραμμάτων, τα πρόσωπα πρέπει ή θα έπρεπε να έχουν δευτερεύουσα σημασία. Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη σε ένα πολιτικό πρόσωπο είναι ο βαθμός κυβερνητικής -διοικητικής κουλτούρας που ενσωματώνει προκειμένου να υλοποιήσει τις πολιτικές του θέσεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1974, δεν ήταν ακριβώς «νέος» πολιτικός μπόρεσε όμως να συγχρωτίσει το βηματισμό του με τα πολιτικά ζητούμενα της εποχής του και να ανταποκριθεί σε αυτά.