Η Αλεσάντρα Μουσολίνι κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση στο Στρασβούργο

Η ευρωβουλευτής του Forza Italia, εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και ανηψιά της Σοφία Λόρεν θεωρεί ότι επίθεση που δέχτηκε ήταν πολιτικά υποκίνουμενη.
Η ευρωβουλευτής Alessandra Mussolini παρευρίσκεται στο Εθνικό Συμβούλιο της Forza Italia όπου ο Antonio Tajani εκλέγεται Γραμματέας, στις 15 Ιουλίου 2023 στη Ρώμη, Ιταλία.
Η ευρωβουλευτής Alessandra Mussolini παρευρίσκεται στο Εθνικό Συμβούλιο της Forza Italia όπου ο Antonio Tajani εκλέγεται Γραμματέας, στις 15 Ιουλίου 2023 στη Ρώμη, Ιταλία.
Simona Granati - Corbis via Getty Images

Η Aλεσάντρα Μουσολίνι, αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ιταλικού κόμματος Forza Italia στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση στο Στρασβούργο, σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιταλίδα ευρωβουλευτής, η οποία συμμετείχε σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση σε δρόμο από έναν άγνωστο, καθώς περπατούσε στο κέντρο της πόλης πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο για δείπνο.

«Μου επιτέθηκε ένας άνδρας που μιλούσε ιταλικά. Μια σειρά από τρελές προσβολές, μετά είχε ένα είδος πατερίτσας και μου την πέταξε, στην πλάτη και στους ώμους μου... τώρα φεύγω... δηλαδή, υπάρχει πάρα πολύ βία....», είπε η Μουσολίνι στο σύντομο βίντεο, το οποίο φαίνεται να έχει τραβηχτεί αμέσως μετά το περιστατικό.

Η πολιτικός δήλωσε ότι είναι «συντετριμμένη» από το περιστατικό.

Η Μουσολίνι εξιστόρησε την επίθεση που φέρεται να δέχτηκε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos: «Είχε μόλις τελειώσει τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περπατούσα στο δρόμο συνοδευόμενος από τη βοηθό μου, φορούσα κουκούλα γιατί έκανε κρύο. Κάποια στιγμή, ένας σαραντάρης εμφανίστηκε από το πουθενά: ήταν Ιταλός, το ξέρω γιατί άρχισε να με προσβάλλει βίαια, λέγοντας ”Μουσολίνι σκ...., φασίστρια» και άλλα τέτοια πράγματα», είπε η ευρωβουλευτής.

Η Μουσολίνι ισχυρίζεται ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα. Η ευρωβουλευτής της Forza Italia που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξηγεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την προσβάλλουν, αλλά ότι δεν έχει δεχθεί στο παρελθόν σωματική επίθεση.

Η Μουσολίνι αποφάσισε ότι δεν θα καταθέσει μήνυση, αλλά έκανε νέα ανάρτηση στον λογαριασμό της στο X ευχαριστώντας τους οπαδούς και τους φίλους της για την αλληλεγγύη τους.

Η Μουσολίνι είναι κόρη του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και ανιψιά της γνωστής ηθοποιού Σοφία Λόρεν.

Εκλέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014.

Πηγή: euronews

Δημοφιλή