17χρονος εφηύρε ιατρικό προϊόν που σταματάει ακαριαία την αιμορραγία

17χρονος εφηύρε ιατρικό προϊόν που σταματάει ακαριαία την αιμορραγία

Τον τρόπο να σταματήσει επιτόπου η αιμορραγία, ακόμη και στην περίπτωση απώλειας αίματος με μεγάλη ορμή, όπως φαίνεται έχει βρει ο Τζο Λαντολίνα, από όταν μάλιστα ήταν 17 χρονών.

Ο Λαντολίνα- 22 χρονών σήμερα, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Suneris, της εταιρίας βιοτεχνολογίας που δημιούργησε, προκειμένου να λανσάρει το προϊόν του- ισχυρίζεται πως μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, με τη χρήση του προϊόντος, είναι δυνατόν να κλείνει κάθε πληγή που αιμορραγεί.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως η εταιρία του θα ξεκινήσει να αποστέλλει το VetiGel- όπως ονομάζεται η ουσία, σαν ζελές, που χορηγείται με μια σύριγγα στην πληγή- σε κτηνιάτρους, ενώ, όπως λέει, δεν θα αργήσει και η ημέρα που το προϊόν θα είναι διαθέσιμο για χρήση από ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή, το προϊόν που διατίθεται αφορά ένα πακέτο που περιέχει πέντε σύριγγες και κοστίζει 150 δολάρια.

Σχέδιο του Λαντολίνα είναι πρώτα η εδραίωση της εταιρίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έπειτα να επεκταθούν οι δράσεις της στην Ευρώπη και στην Ασία, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.

Η εταιρία, εξάλλου, έχει συνάψει ήδη συνεργασία με την VetPlus, μια βρετανική εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων για ζώα.

Όταν το προϊόν θα είναι κατάλληλο και για χρήση από ανθρώπους, προτεραιότητα θα δοθεί σε χρήση από το στρατό και νοσοκομεία, για να διατεθεί στη συνέχεια και για ατομική χρήση.

Παρά τις εβδομαδιαίες συσκέψεις τους με κτηνιάτρους, υποστηρίζει ο Λαντολίνα, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία αρνητική επίπτωση της χρήσης του προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λαντολίνα είχε εφεύρει μια πρώιμη εκδοχή του εν λόγω προϊόντος στο εργαστήριο του παππού του, όταν πήγαινε ακόμη στο γυμνάσιο.

Στο πρώτο έτος των σπουδών του, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από κοινού με έναν φίλο του «πήραν» το ζελέ που είχαν παράξει σε ένα διαγωνισμό επιχειρηματικότητας.

Παρότι η πλειοψηφία των αντιπάλων τους ήταν μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων, κατάφεραν να κερδίσουν τη δεύτερη θέση.

Δημοφιλή