Ψέμματα ομολόγησε ότι είχε πει η 13χρονη που είχε προκαλέσει τριβή στις σχέσεις Ρωσίας-Γερμανίας

Ψέμματα ομολόγησε ότι είχε πει η 13χρονη που είχε προκαλέσει τριβή στις σχέσεις Ρωσίας-Γερμανίας
Getty Images/iStockphoto

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση υποτιθέμενου βιασμού μιας 13χρονης γερμανορωσίδας από μετανάστες στη Γερμανία. Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, να κατηγορεί τις γερμανικές αρχές για συγκάλυψη του γεγονότος.

Η ανήλικη κοπέλα, γνωστή ως «Λίζα», είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της για περισσότερες από 30 ώρες. Όταν τελικά επέστρεψε σπίτι της, κατάθεσε στην αστυνομία ότι είχε απαχθεί και στη συνέχεια βιαστεί από ομάδα μεταναστών που έμοιαζαν με Άραβες. Η υπόθεση είχε προκύψει μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις στο κέντρο της Κολωνίας το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία του Βερολίνου είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν την απαγωγή και τον βιασμό του κοριτσιού, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ρωσίας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το κορίτσι σε καμία περίπτωση δεν εξαφανίστηκε με τη θέληση της για 30 ώρες. Πιστεύω ότι η αλήθεια και η δικαιοσύνη θα επικρατήσουν. Ελπίζω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία με την μετανάστευση δεν θα οδηγήσουν σε μια προσπάθεια συγκάλυψης του τι πραγματικά συνέβη για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους· αυτό θα ήταν λάθος», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 13χρονη γερμανορωσίδα ομολόγησε μετά από εξέταση από ειδικούς ψυχολόγους ότι είχε πει ψέμματα και ότι η ιστορία ήταν βγαλμένη από την φαντασία της. Όπως αναφέρει ο Guardian, η ανήλικη το είχε σκάσει από το σπίτι γιατί φοβόταν ότι ο διευθυντής του σχολείου της τους είχε ενημερώσει για ένα περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση είχε προκαλέσει κατακραυγή από μέρους της ρωσικής κοινότητας του Βερολίνου. Πριν λίγες ημέρες περίπου 700 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη του νεοναζιστικού κόμματος NDP, διαδήλωσαν μπροστά στο γραφείο της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά μας βρίσκονται σε κίνδυνο».

Δημοφιλή