Μετά το χρέος τώρα ο Αρτέμης Σώρρας υπόσχεται να πληρώσει και την εφορία των Ελλήνων!

Μετά το χρέος τώρα ο Αρτέμης Σώρρας υπόσχεται να πληρώσει και την εφορία των Ελλήνων!
facebook

Τελικά οι πολιτικοί ή για την συγκεκριμένη περίπτωση επίδοξοι πολιτικοί δεν αφήνουν τη συνήθεια να τάζουν τον ουρανό με τα άστρα, στους ταλαιπωρημένους από τα μνημόνια Έλληνες.

Μιλώντας σε εκδήλωση της οργάνωσης του «Ελλήνων Συνέλευσις, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, μεταξύ άλλων υποστήριξε:

«Το χρέος δεν είναι υπαρκτό, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Θα κάνουμε έναν μεγάλο έλεγχο στην χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μπουν στην «Ελλήνων Συνέλευσις» (Αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Στην Τρίπολη ήδη έχουμε γραφείο και προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε άλλα τρία. Ας ξεχάσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε» είπε ο Αρτέμης Σώρρας στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία».

Ο κύριος Σώρρας κάλεσε όλους τους Έλληνες να καταθέσουν την εντολή εξουσιοδότησης προς την εφορία, ζητώντας να… πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από το λογαριασμό που (υποστηρίζει ότι) υπάρχουν τα… 600 δισ. ευρώ! Όσα δηλαδή χρήματα έλεγε και στο παρελθόν ότι είχε για να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος!

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους.

Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών.Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.

Η ΤτΕ φυσικά εμφανίστηκε δύσπιστη απέναντι στους ισχυρισμούς, ξεκίνησε έρευνα για το θέμα και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ τον κ΄τωβριο του 2014, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα.

Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών.Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».

Δημοφιλή