Βαρουφάκης: Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο της αξιολόγησης

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
VAROUFAKIS
NurPhoto via Getty Images
Εκτύπωση

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η επιλογή της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.

Ερωτηθείς εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης», επισημαίνοντας ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση», υποστήριξε ο πρώην υπουργός και εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούλιο, όταν η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλει περίπου 4 δισ. ευρώ.

Επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ποια ήταν η μεγάλη διαφωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως είχε πει στον πρωθυπουργό πως «στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit».

Ερωτηθείς για το αν φοβάται τη διενέργεια ειδικού δικαστηρίου, απάντησε «τους παρακαλώ να κάνουν ειδικό δικαστήριο».

«Παρακαλώ για ειδικό δικαστήριο, θέατρο, ανοιχτό ή κλειστό, οποιοδήποτε forum, να έρθουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια για να δούμε ποιος κοτάει και ποιος φοβάται», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.