Χάκερς απειλούν να διαρρεύσουν το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones και ζητούν λύτρα

Χάκερς απειλούν να διαρρεύσουν το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones και ζητούν λύτρα
youtube

Το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο της έβδομης σεζόν του Game of Thrones απειλούν να διαρρεύσουν χάκερς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το έχουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι χάκερς επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα Mashable και ενημέρωσαν σχετικά με το γεγονός. Τα νέα αυτά έρχονται, αφού ήδη διέρρευσε από λάθος του HBO Ισπανίας και το έκτο επεισόδιο της σεζόν.

Οι χάκερς υποστηρίζουν ότι έχουν πρόσβαση σε πολλές πλατφόρμες του HBO και απειλούν να διαρρεύσουν το έβδομο επεισόδιο το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερς ζητούν 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin ως λύτρα για το 1,5 terabytes πληροφοριών που έχουν κλέψει από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Παρ' ολ' αυτά, πολλοί ειδικοί έχουν συμβουλεύσει το τηλεοπτικό δίκτυο να μην δώσει τα χρήματα.

Σε προηγούμενη δήλωση, οι εκπρόσωποι του HBO είχαν πει: «Δεν είμαστε σε επικοινωνία με τον χάκερ και δεν πρόκειται να σχολιάζουμε κάθε φορά που βγαίνει μία καινούρια πληροφορία. Έχει γίνει γνωστό ότι υπήρξε ένα διαδικτυακό γεγονός στο HBO. Ο χάκερ μπορεί να συνεχίσει να δίνει κάποια κομμάτια από κλεμμένες πληροφορίες σε μία προσπάθεια να κεντρίσει την προσοχή των μέσων. Αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος.»