Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Πάπα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Πάπα
Shutterstock / giulio napolitano

Έκκληση στους πιστούς να επιτρέψουν στον Θεό να μπει στη ζωή τους στον αγώνα κατά του σκοταδιού και της διαφθοράς απηύθυνε την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Πάπας φορώντας λευκά άμφια είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος όπου πρέπει να θυμόμαστε το μήνυμα του Θεού «η ειρήνη είναι ισχυρότερη από το σκοτάδι και τη διαφθορά».

«Το ερώτημα που τέθηκε σε εμάς από την παρουσία του βρέφους είναι ‘Επιτρέπω στο Θεό να με αγαπήσει;’», είπε. «Έχουμε το θάρρος να καλωσορίσουμε με τρυφερότητα τις δυσκολίες και τα προβλήματα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μας; Πόσο πολύ ο κόσμος χρειάζεται τρυφερότητα στις ημέρες μας».

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει σήμερα την δεύτερη χριστουγεννιάτικη ομιλία του «Urbi et Orbi» στους χιλιάδες πιστούς που αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, αλλά και στους πιστούς όλου του κόσμου.

Λατίνος Πατριάρχης: «Ειρήνη στην Ιερουσαλήμ»

Έκκληση για «ειρήνη στην Ιερουσαλήμ» και για την ανοικοδόμηση της Γάζας, που καταστράφηκε αυτό το καλοκαίρι στη φονική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ απηύθυνε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, τον τόπο γέννησης του Ιησού Χριστού σύμφωνα με την παράδοση ο λατίνος πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Φουάντ Τουάλ

Στο κήρυγμά του, ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλοι οι πιστοί—εβραίοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί και δρούζοι- πρέπει να ζήσουν μαζί ενωμένοι και υπό το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού» κυρίως στην Ιερουσαλήμ, όπου οι εντάσεις μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών πρόσφατα κλιμακώθηκαν.

Την ώρα που πολλές επιθέσεις αιματοκύλισαν τη Βηθλεέμ- ακόμα και εντός μίας συναγωγής- και σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Πλατεία των Τεμενών ο Τουάλ επισήμανε: «Η Ιερουσαλήμ αποτελεί έναν παγκόσμιο προορισμό για την ειρήνη και την ευτυχία. Απευθύνετε έκκληση για την ειρήνη στην Ιερουσαλήμ».

Ενώ κατήγγειλε «έναν φαύλο κύκλο βίας και αντιποίνων» στο κήρυγμά του που απηύθυνε στα αραβικά στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης δίπλα στη Βασιλική της Γεννήσεως, απηύθυνε έκκληση για την «ανοικοδόμηση της Γάζας για τρίτη φορά» έπειτα από τις συγκρούσεις, που διήρκησαν 50 ημέρες, αυτό το καλοκαίρι και που στοίχισαν την ζωή σε σχεδόν 2.200 ανθρώπους από την πλευρά των Παλαιστινίων, στην πλειονότητά τους πολίτες και σε περισσότερους από 70 από την πλευρά των Ισραηλινών, όλοι τους σχεδόν στρατιώτες.

«Αυτήν τη νύχτα των Χριστουγέννων δεν αρκεί να μιλάμε για ειρήνη όμως πρέπει κυρίως να προσευχόμαστε για την ειρήνη», για την επικράτηση «της συμφιλίωσης στη Μέση Ανατολή», «για τους πρόσφυγες» και για «όσους καταδιώκονται εξαιτίας της πίστης τους και της εθνικότητάς τους» τόνισε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δημοφιλή