Περιμένοντας τα ΜΑΤ για την έξωση. Από την οικογένεια Παρέδες έως την 85χρονη Μαρτίνεθ, ο πόνος σε φωτογραφίες

Περιμένοντας τα ΜΑΤ για την έξωση. Από την οικογένεια Παρέδες έως την 85χρονη Μαρτίνεθ, ο πόνος σε φωτογραφίες
AP

Στην Ισπανία τους τελευταίους μήνες ο φωτογραφικός φακός έχει αποτυπώσει μια σειρά εξώσεων. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ανέστειλε τον Ιούλιο του 2013 την εφαρμογή μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι υποστήριζε ότι με τη νομοθεσία αυτή παραβιάζονταν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των τραπεζών.

Τελευταίο περιστατικό η έξωση που σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή. Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας της Σεσίλια Παρέδες, στη Μαδρίτη. Η 43χρονη Παρέδες και ο 35χρονος σύζυγός της, και οι δύο με καταγωγή από το Εκουαδόρ, είναι άνεργοι και δεν μπορούσαν να πληρώσουν το νοίκι. Βρίσκονται πλέον στο δρόμο με 3 παιδιά, το ένα νεογέννητο. Η κρατική επιχείρηση, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το διαμέρισμα, το πούλησε πριν ένα χρόνο σε έναν επενδυτή, μαζί με τουλάχιστον άλλα 1.800 διαμερίσματα τα οποία είχαν κατασκευαστεί για τα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Τον Νοέμβριο οι φωτογραφίες από την έξωση της 85χρονης Κάρμεν Μαρτίνεθ, έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η ηλικιωμένη γυναίκα, εκδιώχθηκε από το σπίτι της καθώς ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο που είχε λάβει ο γιος της. Ακολούθησαν πολλές άλλες. Ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει τον πόνο των οικογενειών που χάνουν το σπίτι τους.

Εξώσεις στην Ισπανία

Δημοφιλή