ΔΙΕΘΝΕΣ
03/03/2015 09:21 EET

Abdullah και Abdulrahman: Η ιστορία των σιαμαίων μωρών που επέζησαν ύστερα από 9ωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση

Twitter

Επιτυχής ήταν η 9ωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθησαν δυο σιαμαία αγοράκια από την Υεμένη τα οποία γεννήθηκαν ενωμένα στο κάτω μέρος τους.

Ο λόγος για τον Abdullah και τον Abdulrahman που εγχειρίστηκαν από μια ομάδα ειδικευμένων χειρουργών στο νοσοκομείο King Abdulaziz στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Επικεφαλής της εγχείρησης ήταν ο πρώην υπουργό υγείας Dr. Abdullah Al-Rabeeah ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο του ιαχωρισμού τους.

Τα μωρά μεταφέρθηκαν στο Ριάντ, ώστε να χειρουργηθούν και στους προκαταρκτικούς ελέγχους, διαπιστώθηκε πως χρειαζόταν ιδιαίτερα λεπτός χειρισμός, καθώς μοιράζονταν τα ίδια έντερα και είχαν κοινό ουροποιητικό σύστημα.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι η διεπιστημονική ιατρική ομάδα αρχικά έκανε τον διαχωρισμός των βρεφών και ύστερα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και ανέλαβαν να ανακατασκευάσουν τα όργανα που έπρεπε.

 

Αν και στην αρχή, οι γιατροί έδιναν 60% πιθανότητες στην επιβίωση των βρεφών, πλέον παρουσιάζονται αισιόδοξοι πως και τα δυο θα τα καταφέρουν.

 

Αυτή ήταν η 35η εγχείρηση σιαμαία δίδυμων στη Σαουδική Αραβία από το 1990, σε περιπτώσεις από πάνω από 18 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Σουδάν, την Υεμένη, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, το Μαρόκο και το Ιράκ.

Το συγκεκριμένο τμήμα ιατρικής, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

 

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk