ΔΙΕΘΝΕΣ
17/03/2015 11:28 EET | Updated 17/03/2015 13:11 EET

Βρέθηκαν τα οστά του Θερβάντες

Anadolu Agency via Getty Images
MADRID, SPAIN - JANUARY 24: Experts analyse bones to find the remains of the 17th Century author Miguel de Cervantes at the Convent of the Barefoot Trinitarians in Madrid, Spain on January 24, 2015. Miguel de Cervantes, considered to be Spains greatest writer and the author of 'Don Quixote' was buried in 1616 at the Convent of the Barefoot Trinitarians in Madrid, but the exact whereabouts of his grave within the tiny convent chapel are unknown. The second phase of the searching is begin after id

Τον εντοπισμό των οστών του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, του Ισπανού λογοτέχνη και συγγραφέα του Δον Κιχώτη, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, ο τάφος που φέρεται πως ανήκει στον Θερβάντες βρέθηκε πριν από ένα χρόνο μέσα σε κρύπτη στο δάπεδο τηςτης εκκλησίας της Αγίας Τριάδας σε μοναστήρι στο κέντρο της Μαδρίτης.

Όπως ανακοινώθηκε ανάμεσα στα θραύσματα των οστών υπάρχουν και άλλα που φαίνεται πως ανήκουν όχι μόνο στον Θερβάντες αλλά και στης συζύγου του.

H επιστημονική ομάδα, που επικαλείται το BBC, δηλώνει πως τα οστά είναι θρυμματισμένα και βρίσκονται σε πολλή κακή κατάσταση με αποτέλεσμα ο διαχωρισμός τους και η ταυτοποίησή τους να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη.

Τώρα η επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από 30 άτομα, θα καταβάλλει προσπάθειες για τον διαχωρισμό των οστών και της ταυτοποίησης με ειδικές μεθόδους συμπεριλαμβανομένου και της εξέτασης DNA.

Εάν επιβεβαιωθεί πως πράγματι πρόκειται για τον Ισπανό λογοτέχνη, ο οποίος με τα έργα του άφησε το αποτύπωμά του στην ανθρωπότητα, τότε θα ταφεί με τιμές στην ίδια εκκλησία που βρέθηκε, αλλά σε καινούργιο τάφο.

Άλλωστε, ήταν η τελευταία επιθυμία του Θερβάντες να ταφεί στη συγκεκριμένη εκκλησία.

Σημειώνεται πως το τάγμα των μοναχών, που είχε έδρα του το συγκεκριμένο μοναστήρι, όταν ο Θερβάντες κρατείτο επί πέντε χρόνια αιχμάλωτος στην Αλγερία από πειρατές, ήταν αυτοί που πλήρωσαν τα λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο όταν ερευνητές βρήκαν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας ένα φέρετρο με τα αρχικά MC φτιαγμένα από πρόκες και αμέσως υπερίσχυσε η άποψη πως μέσα σε αυτό βρίσκονταν τα λείψανα του Θερβάντες, ο οποίος είχε ταφεί εκεί στις 23 Απριλίου 1616.

Τον επόμενο χρόνο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 ετών από το θάνατό του Μιγκέλ ντε Θερβάντες η κρύπτη όπου ήταν θαμμένος θα ανοίξει για το κοινό.

Ο Θερβάντες, ο οποίος πολέμησε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου εναντίον του Οθωμανικού στόλου, όπου και τραυματίσθηκε, πέθανε σε ηλικία 68 ετών, πάμπτωχος και ταλαιπωρημένος και σύμφωνα με ιστορικούς είχε μόνο έξι δόντια. Όμως η μνήμη του δεν έσβησε ποτέ ενώ σήμερα το ενδιαφέρον του κόσμου για το σπουδαίο αυτόν άντρα αναζωπυρώνεται και πάλι.

Sponsored Post