Άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς μνημείων στο κέντρο της Αθήνας

Άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς μνημείων στο κέντρο της Αθήνας
HuffPost Greece

Έπειτα λέμε πως μας φταίνε οι ξένοι, βαρβαρότητα, κατάντια, ήταν μερικά από τα σχόλια περαστικών που σταματούσαν μπροστά στο βεβηλωμένο με μαύρο σπρέι άγαλμα του Κωστή Παλαμά έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Όλοι κουνούσαν απαξιωτικά το κεφάλι τους και κάποιοι δειλά προσέγγιζαν τα δύο κορίτσια, μέλη του συνεργείου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών που προσπαθούσαν με ξεχωριστή φροντίδα να αφαιρέσουν το μαύρο που κάποιοι είχαν στην ψυχή τους και το πρόβαλαν στο πρόσωπο του μεγάλου μας εθνικού ποιητή.

Μα ποιος μπορεί να προβεί σε μια τέτοια πράξη; Διερωτήθηκε ένας από τους περαστικούς.

Κάποιος που δεν ξέρει τον Παλαμά, απάντησε ένα από τα κορίτσια, που με ένα πανί καθάριζε την μουτζούρα.

Σε ερώτηση για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί προκειμένου να καθαρίσει το γλυπτό τα κορίτσια απάντησαν πως αυτό θα τους το πει το υλικό, το μάρμαρο.

Όση ώρα μιλούσαν τα μάτια τους λίγο έφευγαν από το αντικείμενο της δουλειάς τους η οποία είναι αρκετή αυτό το διάστημα αφού εκτός το άγαλμα του Παλαμά, οι βάνδαλοι έβαψαν και την προτομή του Γρηγορίου Ξενόπουλου, έγραψαν συνθήματα στον ιερό ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ κάποιοι αποκεφάλισαν το άγαλμα της ηθοποιού Κυβέλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με δηλώσεις του στη HuffPost Greece έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες και διαβεβαίωσε θα αποκαταστήσει τις ζημιές και διαβεβαίωσε πως θα προχωρά αμέσως στην αποκατάσταστη κάθε ζημιάς που ενδεχομένως θα προκύψει στο μέλλον.

Δημοφιλή