ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/03/2015 10:09 EEST | Updated 31/03/2015 19:11 EEST

Η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών έσωσε ένα παιδί

Ute Grabowsky via Getty Images
DUELMEN, GERMANY - AUGUST 12: Back of the head of a fourteen-year-old boy on August 12, 2014, in Duelmen, Germany. Photo by Ute Grabowsky/Photothek via Getty Images)***Local Caption***

Ένα αγοράκι σώθηκε. Βρέθηκε συμβατός δότης από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, μία μητέρα τριών παιδιών, η μεταμόσχευση έγινε και πέτυχε.

Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών που γίνεται στη χώρα μας από εθελοντή δότη της πρώτης -και μοναδικής- Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η λίστα εθελοντών ξεπέρασε τους 11.500.

Συγκλονιστικά ήταν τα μηνύματα των δύο μητέρων, της δότριας και αυτής του αγοριού.

«Μας δώσατε την ελπίδα της ίδιας της ζωής, τη χαρά ότι οι άνθρωποι νοιάζονται για τους άλλους και την ηρεμία να γνωρίζουμε ότι το παιδι μας έχει μέλλον», είπε η μητέρα του παιδιού, που πλέον έχει ξεπεράσει το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Πριν κλείσει χρόνο η τράπεζά μας, ήρθε αυτό το σημαντικό γεγονός που δίνει μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας. Η δότρια με μεγάλη χαρά έδωσε μόσχευμα και πριν από λίγες εβδομάδες έγινε η μεταμόσχευση. Σήμερα, το αγοράκι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και είναι καλά» τόνισε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία συμπλήρωσε ότι η δότρια έδωσε ζωή σ ένα παιδί το οποίο στηριζόταν μόνο στη δική της καλή πρόθεση και ευαισθησία.

Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματική ατμόσφαιρα ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε να στηρίξει την προσπάθεια της τράπεζας ώστε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 150.000 εθελοντές δότες. Μάλιστα, αφού χαραχτήρισε το έργο που γίνεται «ουσίας για την αξία της ζωής των παιδιών», αποκάλυψε ότι με ειδική τροπολογία θα ζητήσει να καθιερωθεί υποχρεωτικά η κοινωνική διαφήμιση σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, όχι μόνο στη δημόσια αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση.

Η διαδικασία για να γίνεις μέλος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Οραμα Ελπίδας», είναι απλή. Απαιτείται ελάχιστος από το χρόνο μας, λίγο σάλιο για τις γενετικές πληροφορίες και μια υπέυθυνη δήλωση. Πληροφορίες στα τηλέφωνα :2107775615-6