Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης
Eurokinissi

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:08 απόψε μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η δόνηση χαρακτηρίζεται σφοδρή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που αναφέρει ότι ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 412 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου.

Μετασεισμοί

Εν τω μεταξύ οι δονήσεις που ακολούθησαν σημειώθηκαν στις 21:14 μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στις 21:21 3,7 Ρίχτερ, στις 21:23 και 21:30 3,4 Ρίχτερ ενώ σημειώθηκαν άλλες δύο δονήσεις μεγέθους 4,2 η κάθε μια στις 21:50 και 21: 52 αντίστοιχα και άλλη μια στις 22:02 με μέγεθος 4,9 Ρίχτερ.

Κουνήθηκε η Κρήτη

Η δόνηση των 6.1 Ρίχτερ έγινε αισθητή σ όλη την ανατολική Κρήτη -σε Σητεία, 'Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Ηράκλειο ενώ το εστιακό βάθος των δονήσεων φθάνει τα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός λόγω του μεγέθους του αλλά και της διάρκειάς του δημιούργησε σοβαρή ανησυχία στους κατοίκους χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί ζημιές η προβλήματα.

Την ίδια ώρα σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Αισθητή και στα Δωδεκάνησα η δόνηση

Ιδιαιτέρως αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου έγινε η σεισμική δόνηση. Κυρίως ταρακουνήθηκαν τα νησιά Κάρπαθος και Κάσος που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αρκετοί κάτοικοι των οποίων βγήκαν στους δρόμους.

Λιγότερo αισθητή έγινε στη Ρόδο και τα άλλα νησιά. Σε κανένα πάντως νησί δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Επίσης ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Κάλυμνο όπως και στα υπόλοιπα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Δημοφιλή