ΔΙΕΘΝΕΣ
18/05/2015 04:16 EEST | Updated 18/05/2015 14:33 EEST

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ μηχανόβιων στο Τέξας - Τουλάχιστον 9 οι νεκροί - Σε 192 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, μετά από μάχη μεταξύ μηχανόβιων έξω από το εστιατόριο Twin Peaks στην πόλη Waco στο Τέξας.

«Υπάρχουν ακόμα νεκροί εκεί, το αίμα είναι παντού... Τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ έχουν τρύπες από τους πυροβολισμούς», δήλωσε ο Patrick Swanton, αρχιφύλακας στο αστυνομικό τμήμα του Wacon.

H αστυνομία γνωστοποίησε ότι προχώρησε στη σύλληψη 192 ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη συμπλοκή.

Η αστυνομία βρισκόταν ήδη στην περιοχή όταν έλαβε χώρα το περιστατικό, για μια υπόθεση που αφορούσε την δράση συμμοριών στην κεντρική αγορά της πόλης. Σύμφωνα με τον Swanton, ο αιματηρός καβγάς ξεκίνησε εντός του εστιατορίου μεταξύ ανδρών που ανήκαν σε διάφορες συμμορίες μηχανόβιων. Στη συνέχεια η μάχη μεταφέρθηκε στον δρόμο.

Αλυσίδες, μαχαίρια, γκλόμπ, πιστόλια και τουλάχιστον άλλα 100 όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην μάχη, σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχών. Τα στοιχεία των θυτών και των θυμάτων δεν έχουν βγει ακόμα στην δημοσιότητα, όμως αυτό που είναι γνωστό είναι πως οι μηχανόβιοι προέρχονταν από πέντε διαφορετικές συμμορίες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως κανένας πολίτης ή αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, αν και οι αρχές αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους δράστες και σε κάποιες περιπτώσεις τους τραυμάτισαν ή τους σκότωσαν. Επίσης, όταν δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό, στο σημείο άρχισαν να συρρέουν και άλλα οπλισμένα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω.

Τέλος, ο Patrick Swanton κατηγορεί το Twin Peaks για το περιστατικό, καθώς είναι γνωστό ότι προσελκύει συμμορίες και, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Waco, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου θα μπορούσαν να έχουν προλάβει το περιστατικό.

*Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε από την Αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Sponsored Post