Ινδία: Σοκ από ανθρωποθυσία τετράχρονου αγοριού στη θεά Κάλι

Ινδία: Σοκ από ανθρωποθυσία τετράχρονου αγοριού στη θεά Κάλι
Goddess Kali, Kali Puja Festival, Kolkata, West Bengal, India. (Photo by: IndiaPictures/UIG via Getty Images)
Goddess Kali, Kali Puja Festival, Kolkata, West Bengal, India. (Photo by: IndiaPictures/UIG via Getty Images)
IndiaPictures via Getty Images

Έπνιξε και στη συνέχεια αποκεφάλισε με δρεπάνι ένα τετράχρονο αγοράκι προσφέροντάς το θυσία στη θεά Κάλι. Προσπάθησαν να πυρπολήσουν τον δράστη.

Το περιστατικό συνέβη σε μια αγροτική περιοχή στη νότια Ινδία και σύμφωνα με τους Times of India o 35χρονος δράστης ονομάζεται Τιρουμάλα Ράο και ήλπιζε ότι με την ανθρωποθυσία προς τη θεά Κάλι θα αποκτούσε πλούτο και θεϊκές δυνάμεις. Ο Ράο είχε γεμίσει ένα μπουκάλι με το αίμα του παιδιού το οποίο θα το πρόσφερε στη θεά

Οι κάτοικοι του χωριού, στην απομονωμένη περιοχή Πρακασάμ (Prakasam) στο κρατίδιο Άντρα Πραντές μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 35χρονο στη συνέχεια τον έδεσαν σε στύλο τον περιέλουσαν με κηροζίνη και του έβαλαν φωτιά.

Ωστόσο οι γηραιότεροι του χωριού τον έσωσαν από τον όχλο και κάλεσαν την αστυνομία. Ο δράστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο 40% του σώματός του.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή μόλις ο Ράο αναρρώσει θα περάσει από τη διαδικασία της ανάκρισης, αλλά και από ψυχιατρική αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ράο συμμετείχε στο παρελθόν σε ταντρικές ιεροτελεστίες και φέρεται να είχε στο παρελθόν προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να απαγάγει ένα κορίτσι.

Η Κάλι ή Κάλι Μα, όπως αναφέρει η wikipedia, (η μαύρη μητέρα) όπως αποκαλείται συχνά είναι θεά της ινδουϊστικής μυθολογίας μία από τις ενσαρκώσεις της Ντουργκά, της συζύγου του Σίβα.

Η Κάλι παρουσιάζεται ως γυναίκα μελαψού χρώματος, με μακριά μαλλιά και τέσσερα χέρια. Στο ένα της χέρι κρατά το ξίφος, στο δεύτερο, το κομμένο κεφάλι του γίγαντα, ενώ με τα άλλα δύο ενθαρρύνει τους πιστούς της. Τα ενώτιά της είναι δύο πτώματα και φορά ένα περιδέραιο από ανθρώπινα κρανία. Μοναδικό της ένδυμα είναι μία πλατειά ζώνη η οποία αποτελείται από δύο σειρές κομμένων χεριών. Η γλώσσα της κρέμεται, τα μάτια της είναι κόκκινα όπως των μεθυσμένων, ενώ το πρόσωπο και το στήθος της είναι γεμάτα αίμα. Η θεά παριστάνεται συνήθως όρθια με το ένα πόδι πάνω στο γόνατο και το άλλο πάνω στο στήθος του Σίβα.

Δημοφιλή