«Η Beyonce έγινε μαύρη!»: Το βίντεο που σατιρίζει απολαυστικά όσους σοκαρίστηκαν με το νέο τραγούδι της σταρ

«Η Beyonce έγινε μαύρη!»: Το βίντεο που σατιρίζει απολαυστικά όσους σοκαρίστηκαν με το νέο τραγούδι της σταρ
SNL

Μια μέρα πριν το Super Bowl η Beyonce κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι «Formation» προκαλώντας παροξυσμό στους φαν της και καταφέρνοντας να κερδίσει το σεβασμό ακόμα και αυτών που δεν είχαν πεισθεί για το ταλέντο και τις προθέσεις της. Μέσα από το Formation η σταρ γιορτάζει, τιμά και εξυμνεί την κουλτούρα των Αφροαμερικάνων χωρίς να μασά τα λόγια της, χωρίς να προσπαθεί να αρέσει σε όλους και σίγουρα χωρίς να απολογείται για τίποτα. Στρέφει την προσοχή του κοινού στο θέμα της οπλοκατοχής, στην Νέα Ορλεάνη, στο φυλετικό ρατσισμό, στη “βία” των παπαράτσι και των κίτρινων φυλλάδων, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο φεμινισμό, στο ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται, κυρίως όμως στο γεγονός πως είναι μαύρη και περήφανη για αυτό.

Φυσικά υπήρξαν και αυτοί που δεν συμφώνησαν με τον χαρακτήρα του νέου εγχειρήματος της Beyonce, υποστηρίζοντας πως «επιτίθεται στους αστυνομικούς» και «βάζει στο περιθώριο τους λευκούς». Στην πλειονότητά τους όμως οι μαύροι πολίτες της Αμερικής (και όχι μόνο) στάθηκαν στο πλευρό της Queen Bey.

Και τώρα, το hashtag #TheDayBeyonceTurnedBlack ήρθε για να ενισχύσει την ομάδα της Beyonce.

Στο τελευταίο επεισόδιο του Saturday Night Live το βράδυ του Σαββάτου, η διάσημη σατιρική εκπομπή παρουσίασε με ένα ξεκαρδιστικό σκετς το πώς βλέπουν οι ίδιοι τον -εξίσου αστείο- πανικό που προκάλεσε η Beyonce σε όλους όσους δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τη σημασία του Formation.

Στο βίντεο, το οποίο έχει τη μορφή trailer χολιγουντιανής ταινίας, λευκοί Αμερικάνοι αρχίζουν να καταρρέουν ψυχολογικά ο ένας μετά τον άλλο μετά την συνειδητοποίηση πως «Η Beyonce έγινε μαύρη!».

- «I got hot sauce in my bag, SWAG»; Τι σημαίνει αυτό;

- Ίσως να μην αναφέρεται σε εμάς (τους λευκούς).

- Μα συνήθως όλα έχουν να κάνουν με εμάς!

"The Day Beyoncé Turned Black"

When Beyoncé dropped Formation, the internet lost its collective mind — some more than others.

Posted by Saturday Night Live on Sunday, 14 February 2016

Πρόκειται για μία από αυτές τις φορές που το SNL πετυχαίνει διάνα με τη σάτιρά του, σχολιάζοντας με απολαυστικό αλλά και άκρως καυστικό τρόπο το πώς οι λευκοί αρνούνται συχνά να αναγνωρίσουν κάτι που βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους ως αυτό που είναι πραγματικά και όχι ως αυτό που νομίζουν ή που θα ήθελαν να βλέπουν. Φυσικά, το βίντεο έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Δημοφιλή