1.200 εικόνες ζωγραφισμένες στο χέρι συνθέτουν ένα μουσικό videoclip που θα θέλετε να βλέπετε ξανά και ξανά

1.200 εικόνες ζωγραφισμένες στο χέρι συνθέτουν ένα μουσικό videoclip που θα θέλετε να βλέπετε ξανά και ξανά
Vimeo

Ο Γερμανός συνθέτης και παραγωγός Ralf Hildenbeautel κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το νέο του κομμάτι «Disco», συνοδεία ενός εκπληκτικού videoclip με αισθητική που σπάνια συναντάς πλέον στη μουσική βιομηχανία.

Το βίντεο αποτελείται από 1.200 ξεχωριστές εικόνες, κάθε μία τους ζωγραφισμένη στο χέρι, που ενώθηκαν με την τεχνική rotoscope (η οποία χρησιμοποιείται στο animation) ζωντανεύοντας της κινήσεις των χορευτών Althea Corlett και Simone Schmidt. Για τη δημιουργία των σκίτσων επιστρατεύτηκαν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, χάρη στο αριστοτεχνικό μοντάζ όμως η αλληλουχία των εικόνων είναι εντελώς αρμονική και σχεδόν ενισχύει και επιτείνει τις ήδη σαγηνευτικές φιγούρες των χορευτών.

To rotoscope επινοήθηκε από τον Max Fleischer το 1918 και χρησιμοποιήθηκε σε μια πλειάδα κλασικών πλέον κινουμένων σχεδίων, όπως η Betty Boop και τα Looney Tunes ενώ πιο πρόσφατα παραδείγματα συναντάμε στις ταινίες «Walking Life» και «A Scanner Darkly» του Richard Linklater. Επίσης, όλοι θυμόμαστε το videoclip των Ah Ha για το «Take On Me».

Το animation του «Disco» επιμελήθηκαν οι Boris, Mina και Mihwa Seewald και το σκηνοθέτησε Boris Seewald σε κινηματογράφηση Georg Simbeni.