Η Beyonce κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ και ο κόσμος έχει πέσει σε έκσταση

Η Beyonce κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ και ο κόσμος έχει πέσει σε έκσταση

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά σε λίγες ώρες, χτες όμως ήταν η Μεγάλη Μέρα που περίμεναν εκατομμύρια κόσμου.

Η Beyonce διέρρευσε το έκτο της άλμπουμ με τίτλο «Lemonade» το Σάββατο, αποκλειστικά διαθέσιμο στην υπηρεσία Tidal του συζύγου της Jay Z. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν κατά τη διάρκεια του ομώνυμου, ωριαίου ειδικού αφιερώματος που έπαιζε στο αμερικανικό δίκτυο HBO.

Οι (ξένοι) φαν της είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά το «Lemonade» μέσα από το αφιέρωμα του HBO. Οι θεματικές των τραγουδιών του δίσκου καλύπτουν ζητήματα όμως η απιστία, η σχέση πατέρα-κόρης, ο φεμινισμός, η αγάπη ενώ το πρωτοποριακό στοιχείο του «Lemonade» είναι πως κάθε κομμάτι συνοδεύεται από μια τεράστια ποικιλία εικόνων και βίντεο, όλα τους γεμάτα με ισχυρό πολιτικό περιεχόμενο. Σε κάποιες από αυτές, για παράδειγμα, βλέπουμε τις μητέρες των Trayvon Martin και Michael Brown, των δύο νεαρών αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά. Την εμφάνισή τους κάνουν επίσης ο Jay Z και η κόρη του ζευγαριού, Blue Ivy, καθώς και οι καλλιτέχνες The Weeknd, Jack White, Kendrick Lamar, Winnie Harlow και Zendaya, με τους οποίους συνεργάστηκε η Beyonce σε διάφορα κομμάτια του δίσκου.

Ενώ το «Formation» κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο, λίγο πριν την απίστευτη εμφάνιση της Beyonce στο Super Bowl, η Queen Bey ανάγκασε τους φαν της να περιμένουν μήνες για το ολοκληρωμένο άλμπουμ. Το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε την υπομονή τους και με το παραπάνω.

Το «Lemonade» συνοδεύεται από ένα φιλμ μικρού μήκους και είναι και επίσημα το δεύτερο «οπτικό άλμπουμ» της σταρ.

Προς το παρόν μπορείτε να το ακούσετε μόνο στο Tidal, είτε πληρώνοντας τη συνδρομή είτε επιλέγοντας το free trial που διαρκεί για ένα μήνα (και πάλι ωστόσο θα πρέπει αν συμπληρώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας).

Όσο για τα επόμενα σχέδια της Beyonce, στις 27 Απριλίου ξεκινά μια παγκόσμια περιοδεία-μαμούθ με τίτλο The Formation World Tour, την έβδομη στην καριέρα της, η οποία θα έχει ως αφετηρία το Μαϊάμι και θα συνεχίσει σε Αμερική και Ευρώπη.

Αμήν.

Δημοφιλή