ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2016 17:26 EEST | Updated 06/05/2016 17:26 EEST

Για πρώτη φορά μουσουλμάνος δήμαρχος στο Λονδίνο

Stefan Wermuth / Reuters
Sadiq Khan, Britain's opposition Labour Party's candidate for Mayor of London speaks at the Queen Elizabeth Centre in central London, September 12, 2015. REUTERS/Stefan Wermuth

Ο Σαντίκ Καν, ο γιος ενός μετανάστη οδηγού λεωφορείου από το Πακιστάν εξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου. Πρόκειται για τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο της αγγλικής πρωτεύουσας που κατέβηκε στις εκλογές με τους Εργατικούς.

Μεγάλος χαμένος σε αυτή την αναμέτρηση ο Συντηρητικός και γόνος πλούσιας οικογένειας Ζακ Γκόλντσμιθ.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων ο Σαντίκ Καν έχει συγκεντρώσει το 44% των ψήφων και ο αντίπαλός του το 35%.

Διαβάστε επίσης:

Το προφίλ των Σαντίκ Καν και Ζακ Γκόλντισμιθ

Ήδη ο πρώην επικεφαλής των Εργατικών Εντ Μίλιμπάντ συνεχάρη τον Καν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Σαντίκ Καν θα είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος. «Η θετική σας προσέγγιση και η αξιοπρέπειά σας νίκησαν το φόβο και τον διχασμό» ανέφερε ο Μίλιμπαντ με ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία ο αντίπαλος του Καν τον κατηγόρησε για σχέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

«Συγχαρητήρια Σαντίκ Καν. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου για να φτιάξουμε ένα Λονδίνο δίκαιο για όλους» ανέφερε με μήνυμά του επίσης στο Twitter ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόμπιν.

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντ Μπλάσιο.