ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2016 16:57 EEST | Updated 01/07/2016 16:57 EEST

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στην Αυστρία. Ο εφιάλτης της ακροδεξιάς πλανάται και πάλι

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this May 20, 2016 file photo Norbert Hofer candidate for presidential elections of Austria's right-wing Freedom Party, FPOE, speaks to supporters during the final election campaign event in Vienna, Austria. (AP Photo/Ronald Zak, File)

Προς επανάληψη οδεύουν οι Προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το Μάιο στην Αυστρία, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε το αποτέλεσμα τους.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Guardian.com, η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί καθώς έπειτα από έρευνα που διεξήχθη αποκαλύφθηκαν παρατυπίες στην καταμέτρηση των ψήφων στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες.

Ωστόσο το γεγονός αυτό ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στην ακροδεξιά και τον υποψήφιο της ακροδεξιάς Νόρμπερτ Χόφερ να διεκδικήσει την πρωτιά την οποία έχασε πριν από μερικές ημέρες για λίγους μόλις ψήφους.

Η πρωτοφανής απόφαση η οποία ελήφθη έπειτα από προσφυγή του ακροδεξιού κόμματος έρχεται μόλις μία εβδομάδα πριν ο νικητής των εκλογών ανεξάρτητος υποψήφιος και υποστηριζόμενος από το κόμμα των οικολόγων Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν.

Πλέον η ακροδεξιά στην Αυστρία θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να καταφέρει να εκλέξει τον πρώτο αρχηγό ευρωπαϊκού κράτους μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ) είχε διαπιστώσει παρατυπίες σε 94 από τις 117 εκλογικές περιφέρειες με αποτέλεσμα να υποβάλλει μία καταγγελία 150 σελίδων στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Sponsored Box