ΔΙΕΘΝΕΣ
22/09/2016 18:02 EEST | Updated 22/09/2016 18:02 EEST

Ποιος είναι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Κατασκοπείας της Ρωσίας

Anna Isakova via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - JUNE 22, 2016: Russian State Duma chairman Sergei Naryshkin (L), and Russia's president Vladimir Putin during a meeting with delegates to the All-Russian Historical Assembly in the Kremlin. On June 22, Russia remembers the invasion of the Soviet Union by Nazi Germany which marked the start of the 1941-1945 Great Patriotic War. Anna Isakova/Russian State Duma Press Office/TASS (Photo by Anna Isakova\TASS via Getty Images)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Σεργκέι Ναρίσκιν επικεφαλής στην Υπηρεσία Κατασκοπείας (SVR).

«Εσείς, όπως κι όλοι εμείς, έχετε επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Κατανοείτε σε ποιο βαθμό είναι σημαντική η επιτυχία αυτής της υπηρεσίας για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας μας» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σεργκέι Ναρίσκιν, σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, 61 ετών, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των προσώπων στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης, ήταν από το 2011 πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Είναι στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στις αρχές του 1990 όταν οι δύο άνδρες εργάζονταν για τη δημοτική αρχή της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην πρεσβεία της ΕΣΣΔ στις Βρυξέλλες. Ρωσικά ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως πρώην πράκτορα της KGB.

O διορισμός του ανακοινώθηκε πριν από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας μετά την επιτυχία του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία στις βουλευτικές εκλογές. Το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 50% και πλέον των ψήφων και εξασφάλισε τον αριθμό ρεκόρ των 343 βουλευτών στη Δούμα.

Ο προκάτοχός του στην ηγεσία της SVR, ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Φραντκόφ, βρισκόταν σε αυτήν την θέση από το 2007. Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost