ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2016 05:20 EET | Updated 30/11/2016 05:49 EET

«Θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά μας από την Ελλάδα;». Μετά τον Ερντογάν, νέες προκλητικές δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου

Anadolu Agency via Getty Images
ANKARA, TURKEY - NOVEMBER 29: Kemal Kilicdaroglu, head of the Republican Peoples Party (CHP), gives a speech during the parliamentary group meeting of his party at the Grand National Assembly of Turkey (TBMM) in Ankara, Turkey on November 29, 2016. (Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu Agency/Getty Images)

Mετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο, έρχεται να συμπληρώσει ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση ότι ξεπουλά την Κύπρο, ενώ διερωτήθηκε εάν (και πότε) η Τουρκία θα πάρει πίσω 18 νησιά από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Η Κύπρος χωρίς να ντρέπεται συμμετέχει σε Συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει όλη τη χώρα

Το ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ερντογάν κατά Κύπρου για τη σημαία: Αυθαίρετοι οι συμψηφισμοί της Τουρκίας

Ειδικότερα όπως μεταδίδει το sigmalive o Κιλιτσντάρογλου ανέφερε σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του: «Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η “ΤΔΒΚ” έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα».

 

Ο Τούρκος αρχηγός του CHP είπε μάλιστα ότι 18 νησιά της Ελλάδας, ανήκουν στην Άγκυρα. Ειδικότερα δήλωσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. “Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς”. “Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί”. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. “Είναι σε κατάσταση κατοχής”. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, “τα εδάφη μας μειώθηκαν”. “Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά”. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;».

Πηγή: Sigmalive.com