ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/12/2016 02:41 EET | Updated 06/12/2016 02:41 EET

Το μυστήριο των καταγγελλόμενων συνακροάσεων από το ΚΚΕ. Η Κρατική Ασφάλεια παίρνει καταθέσεις

Eurokinissi

Μαρτυρικές καταθέσεις από στελέχη του ΚΚΕ θα αρχίσουν να παίρνουν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προανακριτικής έρευνας που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, μετά τις καταγγελίες του Περισσού για τηλεφωνικές συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος.

Η σχετική εντολή του Εισαγγελέα έφθασε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας με την αυτονόητη επεξήγηση στην αστυνομική ανακριτική Αρχή του ορισμού τεχνικών πραγματογνωμόνων του ΟΤΕ και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για να υπάρξει αντίστοιχη τεχνική έρευνα.

Το επόμενο βήμα μετά τις καταθέσεις θα είναι η αυτοψία των εξειδικευμένων τεχνικών συμβούλων μαζί με κλιμάκιο αστυνομικών στα γραφεία του ΚΚΕ και κυρίως στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ψηφιακές τηλεφωνικές συνδέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εξωγενής προσβολή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Θα υπάρξει δηλαδή έρευνα, πραγματογνωμοσύνη και έκθεση για τα αποτελέσματά της. Αν μέσα από αυτή επιβεβαιωθεί τεχνικά ενδεχόμενη συνακρόαση, θα ακολουθήσει νέα έρευνα για το ποιος το έχει κάνει, από πού και με ποιο

τρόπο.

Ο ΟΤΕ, πάντως, εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την τεχνική διερεύνηση του θέματος από την οποία δεν προέκυψε καμία ένδειξη τεχνικού προβλήματος που να αφορά στο δίκτυο του ΟΤΕ. Η σχετική έκθεση καθώς και όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν παραδόθηκαν στην ΑΔΑΕ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του».

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, παρατηρούνται «επανειλημμένες οχλήσεις που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο κέντρο».

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου

των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στελέχη του Περισσού, εξηγώντας τι ακριβώς έχει συμβεί, περιέγραφαν ότι σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα, όταν η τηλεφωνήτρια του Περισσού απαντούσε με τη φράση «Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, λέγεται», άκουγε ταυτοχρόνως έναν συνάδελφό της που εργαζόταν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη Ν.Δ. είτε στο Ποτάμι να ανταποκρίνεται απαντώντας στην ίδια κλήση.

Διαβάστε επίσης:

Επείγουσα έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες περί τηλεφωνικών υποκλοπών στο ΚΚΕ