ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2017 09:44 EET | Updated 18/01/2017 11:47 EET

Εγκατέλειψαν τρία ανήλικα κορίτσια στην Πάτρα. Εντοπίστηκαν ολομόναχα στη μέση του δρόμου

Jaunty Junto via Getty Images

Δύο νήπια κοριτσάκια κι ένα βρέφος εντοπίστηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής να περιφέρονται, χωρίς τη συνοδεία κάποιου γονέα σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά, ηλικίας περίπου τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα, εντόπισε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, βρήκαν τα τρία παιδιά μόνα τους και περίμεναν λίγη ώρα μήπως εμφανισθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι όταν εντοπίστηκαν τα ανήλικα, το μεγαλύτερο κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει τη φροντίδα τους.

Ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιώργος Κροκιδάς μίλησε στο thebest.gr για το περιστατικό και τη κατάσταση των τριών μικρών κοριτσιών. Σύμφωνα και με τον κ. Κροκιδά τα ανήλικα κορίτσια δεν ανταποκρίνονται στις συνομιλίες με το ιατρικό προσωπικό και εκτιμάται ότι δεν καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν έχει σαφή στοιχεία για την ταυτότητα τους, ώστε να εντοπίσει τους γονείς τους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, παρά μόνο εκτιμήσεις, που οδηγούν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στην πιθανότητα να είναι Ρομά.

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία εξαφάνιση παιδιών, αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έμεναν σε κάποιο σπίτι, είτε μέσα στην πόλη της Πάτρας, είτε σε γειτονική περιοχή.

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων και αν δεν βρεθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)