ΔΙΕΘΝΕΣ
31/01/2017 07:37 EET | Updated 31/01/2017 07:37 EET

Νέα προειδοποίηση από την Τουρκία: Θα συμπεριφερθούμε αντίστοιχα στην Ελλάδα...

Anadolu Agency via Getty Images
general assembly started debate over a landmark bill to change the countrys constitution. (Photo by Murat Kaynak/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αφού υπενθύμισε ότι τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά, και συνέχισε:

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας».

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την απόρριψη της έκδοσης των «8» είπε: «Πρόκειται για ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε».

Ο Μποζντάγ αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ: «Η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)