6ο Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners

Το φετινό Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners δίνει ουσιαστικές απαντήσεις, απτούς τρόπους και αποτελεσματική καθοδήγηση για το πώς μπορούν οι επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο να κάνουν σήμερα τις κατάλληλες επιλογές, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις μιας ψηφιακής εποχής που διαρκώς αλλάζει τα δεδομένα και τους κανόνες.

Πώς επηρεάζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις το ρόλο της ηγεσίας; Με ποιον τρόπο μπορούν τεχνολογία και ηγεσία να εξελίσσονται παράλληλα; Πώς επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος των ηγετών της νέας εποχής στο νέο σύστημα; Το 6ο Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners φέρνει μια εντελώς νέα ματιά στα θέματα ηγεσίας στο μέλλον με ομιλητή τον Gerd Leonhard, μελλοντιστή και ανθρωπιστή, συγγραφέα.

Τίτλος του φετινού σεμιναρίου που πραγματοποιείται στις 26 Απριλίου είναι «Εκθετική σκέψη και Ηγεσία στο μέλλον». Καθώς ο ρόλος της ηγεσίας στις επιχειρήσεις ήταν μέχρι σήμερα βασισμένος σε στρατιωτικά πρότυπα, οι εκθετικές τεχνολογικές εξελίξεις πιέζουν προς μια ριζική αλλαγή αυτού του μοντέλου. Οι σύγχρονοι ηγέτες καλούνται να κατανοήσουν τη μεταβαλλόμενη φύση του ρόλου τους πάνω και πέρα από την αξία που έχει για τους μετόχους, καθώς και να αναπτύξουν περαιτέρω δεξιότητες, παράλληλα με τις στρατηγικές, οικονομικές, τεχνολογικές και τεχνικές που ήδη κατέχουν.

Το βιωματικό και πρακτικό σεμινάριο του Gerd Leonhard καλεί τους συμμετέχοντες να δουλέψουν σε μικρές ομάδες προκειμένου να αφήσουν την παρελθοντολογία και τις τοξικές παραδοχές που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων και να αναπτύξουν μια προοδευτική νοοτροπία με εκθετικό τρόπο σκέψης. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματεύεται έναν κόσμο ηγεσίας όπου τα περισσότερα παλαιά μοντέλα φαίνονται ουσιαστικά παρωχημένα και παρουσιάζει αρχές διοίκησης από τον παράλληλο κόσμο της φαντασίας και της εφεύρεσης, που θα εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες ώστε να εκσυγχρονίσουν τη σκέψη τους σύμφωνα με την ψηφιακή εποχή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να εγκαταλείψουν τις γραμμικές προσεγγίσεις και νοοτροπίες σταδιακής προόδου και να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα προκειμένου να είναι σε θέση να οραματιστούν την εκθετική τους δυνατότητα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Gerd Leonhard: «Είναι σημαντικό οι ηγέτες των επιχειρήσεων αλλά και των κοινωνιών να γνωρίζουν τι φέρνει το μέλλον ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τις σωστές επιλογές σήμερα. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσουμε παράλληλα να εξερευνούμε τώρα τα βασικά ηθικά και κοινωνικά ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης πριν αρχίσουμε να εγκαταλείπουμε βαθμιαία την ίδια την ανθρώπινη φύση μας χάριν της τεχνολογίας».

Η κα. Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners, ανέφερε αντίστοιχα: «Τα Σεμινάρια Ηγεσίας από τη SARGIA Partners έχουν το σκοπό να δημιουργούν ερεθίσματα υγειούς και προοδευτικής σκέψης σε αυτούς που ηγούνται σήμερα στη χώρα μας ανθρώπων και επιχειρήσεων, και να τους προσφέρουν τα πιο σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης και εξέλιξης των ικανοτήτων τους βασισμένα στα τελευταία ευρήματα των νευροεπιστημών. Το φετινό σεμινάριο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πραγματεύεται για πρώτη φορά στη χώρα μας τι θα σημαίνει ηγεσία στον επιχειρηματικό κόσμο της ψηφιακής εποχής, ποια θα είναι τα διλλήματα και οι προτεραιότητες της, καθώς και ποιες ηγετικές δεξιότητες και θεωρήσεις πρέπει να αναπτύξουν τα στελέχη για να επιβιώσουν και να προσαρμοστούν στις εκθετικές αλλαγές του μέλλοντος - και όλα αυτά από έναν εμπνευσμένο ομιλητή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη».