ΔΙΕΘΝΕΣ
13/05/2017 15:02 EEST | Updated 13/05/2017 15:08 EEST

Ο Έλον Μασκ μόλις μας έδωσε μία μικρή γεύση για το πώς θα μοιάζει το σύστημα υπόγειων τούνελ που ετοιμάζει

Tesla chief Elon Musk (R) provides a teasing glimpse at a self-driving cargo truck being developed by the California-based electric vehicle company during a chat with Chris Anderson (L) at a TED Conference in Vancouver, Canada, April 28, 2017.  / AFP PHOTO / Glenn CHAPMAN        (Photo credit should read GLENN CHAPMAN/AFP/Getty Images)
GLENN CHAPMAN via Getty Images
Tesla chief Elon Musk (R) provides a teasing glimpse at a self-driving cargo truck being developed by the California-based electric vehicle company during a chat with Chris Anderson (L) at a TED Conference in Vancouver, Canada, April 28, 2017. / AFP PHOTO / Glenn CHAPMAN (Photo credit should read GLENN CHAPMAN/AFP/Getty Images)

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Έλον Μασκ, η Boring Company, φαίνεται να σημειώνει σημαντική πρόοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του SpaceX ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία είχε αρχίσει να σκάβει την πρώτη της σήραγγα. Κοινοποίησε επίσης φωτογραφίες και βίντεο από το γιγαντιαίο εξοπλισμό σήραγγας της εταιρείας που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Με την εταιρεία Boring, η Μασκ στοχεύει στην κατασκευή ενός δικτύου υπόγειων σηράγγων στο Λος Άντζελες, το οποίο θα μεταφέρει αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά τρόλεϊ. Όπως αναφέρει το Business Insider, το ηλεκτρικό τρόλεϊ θα επιτρέπει τη μεταφορά των αυτοκινήτων στα 125 μίλια / ώρα μέσω της σήραγγας, δήλωσε ο Μασκ.

Η εταιρεία σκάβει τώρα μια δοκιμαστική σήραγγα στο χώρο στάθμευσης της SpaceX.

Την Παρασκευή, ο Μασκ δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι η πρώτη σήραγγα πλήρους μήκους θα επεκτεινόταν από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες μέχρι το Culver City, τη Σάντα Μόνικα και το Sherman Oaks. Οι δημοτικοί υπάλληλοι του Λος Άντζελες δεν απάντησαν όταν ρωτήθηκαν αν η εταιρεία είχε πράγματι λάβει έγκριση για ένα τέτοιο έργο.

Η πρώτη «Boring Machine» της εταιρείας ονομάζεται «Gardot» και θα επεκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων μόλις ολοκληρωθεί.

Ο Μασκ έδειξε για πρώτη φορά μια απεικόνιση για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα υπόγειων τούνελ σε ομιλία που παραχώρησε στο TED. Βασικά, τα αυτοκίνητα θα εισέρχονται στα τούνελ μέσω ειδικών ασανσέρ που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Αφότου εισέλθουν στο τούνελ θα “κλειδώνουν” ουσιαστικά επάνω σε συγκεκριμένα ηλεκτρικά τρόλεϊ και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στη σήραγγα.

Η Μασκ δημοσίευσε ένα βίντεο από ένα demo του ηλεκτρικού τρόλεϊ την Παρασκευή.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Έδειξε επίσης την πρώτη Boring Machine της εταιρείας.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Entry hole, staging area and starting tunnel for Boring Machine 1 (aka Godot) now complete

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on