ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/07/2017 07:27 EEST | Updated 18/07/2017 07:27 EEST

Προαγωγή πήρε ο εφοριακός που έλυνε σταυρόλεξα στην Κρήτη

Debby Lewis-Harrison via Getty Images

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο εφοριακός που φωτογραφήθηκε να λύνει σταυρόλεξα εν ώρα εργασίας πήρε προαγωγή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Neakriti», ο υπάλληλος της ΔΟΥ Ηρακλείου, που σύμφωνα με καταγγελία δεν εξυπηρετούσε ουρά 20 ατόμων για να λύσει το σταυρόλεξό του, αποσπάστηκε στην υπό σύσταση Ακαδημία Εφοριακών. Το αίτημά του έγινε δεκτό την περασμένη Τετάρτη από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη είδηση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος είχε ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα γύρω από το περιστατικό. «Εφόσον αποδειχθεί ότι ισχύει θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται», είχε πει.

Σύμφωνα με την κρητική ιστοσελίδα, η νέα εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πιτσιλή, ο οποίος φέρεται να προέβη στην εξής δήλωση: «Θα τον αποσπάσουν για να διδάσκει τη σωστή λύση σταυρόλεξου; Τέτοια χατίρια δεν πρέπει να γίνονται». Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η τελική υπογραφή για τις αποσπάσεις, όπως δηλαδή και για την απόσπαση του εν λόγω υπαλλήλου στην Ακαδημία Εφοριακών, θα πρέπει να μπει από τον ίδιο τον κ. Πιτσιλή.