Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από την Μπέτις στο Europa League και ολοκλήρωσε με νίκη την κανονική περίοδο της Super League, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Με αυτή τη νίκη, οι «πράσινοι» διατήρησαν την 4η θέση με 49 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στην τελευταία θέση με 17, μαζί με τον Πανσερραϊκό.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν από ένα άστοχο σουτ, με τον Τσιριβέγια στο 8΄ και τον Κετού στο 9΄ για φιλοξενούμενους και γηπεδούχους αντίστοιχα. Στο 14ο λεπτό, ο Εμμανουηλίδης δοκίμασε ωραία προσπάθεια, αλλά ο Λαφόν απέκρουσε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη στιγμή με αντεπίθεση του Ζαρουρί, η οποία σταμάτησε στο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Τεττέη και απομάκρυνση από τον Χατζηεμμανουήλ.
Στο 29΄, ο Τεττέη κέρδισε πέναλτι μετά από αντικανονική παρέμβαση του Λάσκαρη και ο Ζαρουρί εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. Στο 36΄, νέο σουτ του Ζαρουρί μπλόκαρε τον Σιλά και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ στο 38΄ ο Αστέρας απείλησε με κεφαλιά του Όκο, αποκρούοντας ο Λαφόν. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, υπόδειξη πέναλτι για χέρι του Δεληγιαννίδη στο VAR, εκτέλεση από Τεττέη και το 0-2 διαμορφώθηκε.
Στην επανάληψη, ο Τεττέη σημείωσε γκολ στο 57΄, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 65΄, καλό χτύπημα φάουλ του Γκονζάλεθ πέρασε άουτ και στο 72΄ δυνατό σουτ του Κυριακόπουλου δεν βρήκε στόχο. Το παιχνίδι έμοιαζε να καταλήγει άνετα υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά αυτογκόλ του Ίνγκασον στο 82΄ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο φινάλε.
Σύνθεση ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης: Χατζηεμμανουήλ, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Πομόνης, Γκρόζντανιτς, Τζανδάρης, Γκονζάλες, Γιαμπλόνσκι, Σιμόνι, Μίτροβιτς, Μακέντα.
Παναθηναϊκός: Λαφόν, Ίνγκασον, Ερνάντεθ, Τουμπά, Κώτσιρας, Τσιριβέγια, Σιώπης, Κυριακόπουλος, Ζαρουρί, Αντίνο, Τεττέη.