Έγινε και αυτό! Μακάβριο hoax, αλλά και πολλά ελληνικά site, «πέθαναν» τον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά!
Ειδικότερα, λογαριασμός στο twitter με το όνομα της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, έγραψε ότι πέθανε ο Κώστας Γαβράς. Την «είδηση» αναπαρήγαγαν πολλά ελληνικά site, χωρίς να αντιληφθούν ότι ο λογαριασμός είναι fake.
Η ανάρτηση η οποία είναι γραμμένη στα Αγγλικά ανέφερε: «Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα».
URGENT. I receive now from Paris the news of the death of Greek film director and producer Costa Gavras. Official note to be released soon.
— Myrsini Zorba (@MZorbaGr) August 30, 2018
Ωστόσο, σύντομα νέο tweet ανέφερε ότι ο λογαριασμός είναι hoax και ότι δημιουργήθηκε από Ιταλό δημοσιογράφο ονόματι Tommasso Debenedetti.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και το υπουργείου Πολιτισμού, που σε επικοινωνία της HuffPost Greece διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για fake λογαριασμό και όχι για χακάρισμα υπάρχοντος λογαριασμού της υπουργού.
Λίγη ώρα αργότερα, όλος ο λογαριασμός άλλαξε όνομα και έγινε Tommasso Debenedetti.
This account is hoax created by Italian journalist Tommasso Debenedetti
— Myrsini Zorba (@MZorbaGr) August 30, 2018
«Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω» είπε ο ίδιος ο 85χρονος Κώστας Γαβρά, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον ντόρο. «Το αποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», είπε επίσης προσθέτοντας ότι «πέρασε τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας».