Στον Νίκο Γκάτσο είναι αφιερωμένες οι δυο μεγάλες συναυλίες του Μανώλη Μητσιά με τραγούδια αποκλειστικά σε στίχους του ποιητή, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, καθώς προστέθηκε και δεύτερη ημερομηνία λόγω αυξημένης ζήτησης.
Ο Μανώλης Μητσιάς ευτύχησε να ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση σχεδόν 100 τραγούδια με στίχους που ο Νίκος Γκάτσος έγραψε ειδικά για τη φωνή του. Έτσι βρέθηκε να συχνάζει στα μυθικά στέκια του ποιητή, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, όπου γνώρισε κι άλλους σπουδαίους της τέχνης, οι οποίοι τον διαμόρφωσαν ερμηνευτικά και ως προσωπικότητα.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Μανώλης Μητσιάς θα παρουσιάσει για πρώτη φορά όλα τα τραγούδια του δίσκου Θαλασσινά φεγγάρια σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Στο δεύτερο μέρος, θα ερμηνεύσει τραγούδια από την ανεπανάληπτη συνεργασία του με τον Νίκο Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι.
Συμπράττει επταμελής ορχήστρα
Επιμέλεια προγράμματος: Αγαθή Δημητρούκα
Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς
Πιάνο, ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μπουζούκι – Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας
Info
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου και Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 21:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Τιμές εισιτηρίων: €60.00, €52.00, €42.00, €34.00, €26.00, €16.00, €11.00 Εκπτωτικό