Ο  Μάικλ Μπ. Τζόρνταν κέρδισε στα 98α Βραβεία Όσκαρ που απονεμήθηκαν στις 15 Μαρτίου, στο Λος Άντζελες, το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του -με την πρώτη υποψηφιότητα του– για την ερμηνεία του στους ρόλους των δίδυμων αδελφών Σμόουκ και Στακ στην ταινία «Sinners», επικρατώντας των Τίμοθι Σαλαμέ («Marty Supreme»), Λεονάρντο ΝτιΚάπριο («Μια μάχη μετά την άλλη»), Ίθαν Χοκ («Blue Moon») και Βραζιλιάνου Βάγκνερ Μούρα («Μυστικός Πράκτορας»).

Η νίκη του τον καθιστά τον μόλις έκτο μαύρο άνδρα ηθοποιό ο οποίος έχει τιμηθεί με Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου στην ιστορία της διοργάνωσης.

Advertisement
Advertisement

Ο Τζόρνταν -ο οποίος άκουσε έκπληκτος τον περσινό νικητή Έιντριεν Μπρόντι να ανακοινώνει το όνομα του- ευχαρίστησε παραλαμβάνοντας το βραβείο τον σκηνοθέτη της ταινίας «Sinners», Ράιαν Κούγκλερ, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί πέντε φορές («Fruitvale Station», «Creed», «Black Panther» και «Black Panther: Wakanda Forever»), λέγοντας «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να σε αποκαλώ συνεργάτη και φίλο. Μου έδωσες την ευκαιρία και τον χώρο να γίνω ορατός» και στη συνέχεια είπε:

«Στέκομαι εδώ χάρη σε εκείνους προηγήθηκαν: τον Σίντνεϊ Πουατιέ, τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, την Χάλι Μπέρι, τον Τζέιμι Φοξ, τον Φόρεστ Γουίτακερ και τον Γουίλ Σμιθ», τους οποίους και χαρακτήρισε «σπουδαίους».

Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ευχαρίστησε επίσης το κοινό που πήγε να δει την ταινία «μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε φορές» -υπενθυμίζεται ότι η πορεία του «Sinners» στο box office είναι εξαιρετική με 369 εκατ. δολάρια εισπράξεις.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter