Ένας πιλότος επιβατικού αεροσκάφους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ισλανδία, όταν πέταξε ένα Boeing 757 σε «ανησυχητικά χαμηλό» ύψος πάνω από το χωριό καταγωγής του, θέλοντας να γιορτάσει με αυτόν τον ριψοκίνδυνο τρόπο την συνταξιοδότησή του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, κατά την τελευταία του πτήση, μετά από 40 χρόνια στο πιλοτήριο, πέρασε πάνω από το Βεστμαναέγιαρ σε ύψος περίπου 100 μέτρων, αιφνιδιάζοντας κατοίκους και επιβάτες προτού κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο του Κεφλαβίκ.

Advertisement
Advertisement

Η Icelandair τον κατήγγειλε στις Αρχές για τη μη εγκεκριμένη χαμηλή διέλευση, που φέρεται να ήταν προσωπικός «αποχαιρετισμός». Μαρτυρίες και βίντεο δείχνουν το αεροσκάφος να πετά πολύ κοντά σε σπίτια, προκαλώντας φόβο και έντονο θόρυβο.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι ο ελιγμός έγινε χωρίς άδεια, τονίζοντας πως τέτοιες πρακτικές δεν επιτρέπονται στις πτήσεις. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους, ενώ η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Πηγή: Daily Mail