Σοκάρει η μαρτυρία φίλης του 27χρονου Νιγηριανού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τα ερείπια διώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια Λεμεσού στην Κύπρο, αναδεικνύοντας την τραγική κατάσταση του κτιρίου.

Η φίλη του θύματος περιέγραψε στο philenews.com τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κτίριο, το οποίο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τρεις να τραυματιστούν.

Advertisement
Advertisement

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι, πέρσι, όταν πήγα σπίτι του, μου είπε: “Έλα να σε κεράσω ένα νερό μετά το τρέξιμο”. Πάντα του έλεγα όχι, γιατί έβλεπα την πολυκατοικία σε κακή κατάσταση. Μια μέρα, πήγα στο διαμέρισμά του και το ταβάνι ήταν τρυπημένο, με τα σίδερα να κρέμονται μέσα στο καθιστικό. Του είπα “Πώς ζείτε έτσι;”» ανέφερε η φίλη του θύματος, περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε.

«Τον καλούσα στο τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε»

«Χθες πήγα και τον πήρα από το σπίτι και μετά τον άφησα, γύρω στη 13:00 το μεσημέρι. Πέρασαν δέκα λεπτά και μου έστειλε μήνυμα, με ευχαριστούσε που τον πήγα σπίτι. Στη συνέχεια, συνέβη το κακό», είπε, εμφανώς συγκλονισμένη. «Τον καλούσα στο τηλέφωνο, αλλά δεν απαντούσε».

Η ίδια αποκάλυψε πως το θύμα και οι συγκάτοικοί του είχαν ήδη ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την επικίνδυνη κατάσταση: «Είχαν πει στον ιδιοκτήτη ότι το ταβάνι είχε πέσει και δεν υπήρχε ρεύμα. Χρησιμοποιούσαν κεριά για να βλέπουν. Το κρεβάτι του ήταν ένα στρώμα με παλιά ρούχα. Τα είχαν πει στον ιδιοκτήτη, όμως δεν έκανε τίποτα. Μόλις άνοιγε την πόρτα, το ταβάνι είχε μια τεράστια τρύπα, με σίδερα να κρέμονται στο καθιστικό και να πέφτουν τσιμέντα».

Συγκινημένη, μίλησε και για τον χαρακτήρα του 27χρονου, τονίζοντας πως ήταν ένας άνθρωπος που σεβόταν την Κύπρο, αγαπούσε τους Κύπριους και προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο. «Πλήρωνε το ενοίκιο του στην ώρα του και ήθελε να είναι σωστός. Ξέρω ότι έμενε με άλλα δύο άτομα και τους προέτρεπε να είναι συνεπείς. Για να καταλάβετε το χαρακτήρα του, δεν έφυγε τη στιγμή της κατάρρευσης, γιατί ήθελε να βοηθήσει τους άλλους. Ο Ραφαήλ, που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, μου τα είπε όταν μιλήσαμε και ήταν πολύ ταραγμένος», σημείωσε.

«Σήμερα, που φεύγαμε από το τρέξιμο, επειδή είχαν πάρτι εκεί, μου είπε “δεν μένουμε ακόμα μισή ώρα;” και του είπα ότι βιάζομαι και πρέπει να φύγω να πάω σπίτι μου γιατί με περίμεναν. Μου απάντησε “δεν πειράζει, θα έρθω μαζί σου”. Αν μέναμε μισή ώρα παραπάνω, ίσως να γλίτωνε και αισθάνομαι πολύ άσχημα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας ανασύρθηκαν νεκροί δύο άνθρωποι, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Πηγή: philenews.com